Home:: Sisters Hope

Den gode idé

I en institution centralt placeret i Charlottekvarteret omdannes modernismen til et sanseligt læringsrum, faciliteret af Sisters Academy gennem lærings-, fællesskabs- og identitetsdannende projekter. Hedehusene er i rivende udvikling, og der er behov at skabe nye fællesskaber på tværs af kvarterer og aldre og mellem fremtidige og nuværende borgere. Derfor søger Sisters Academy i tæt samarbejde med Høje-Taastrup Kommune, Den Boligsociale Helhedsplan og Den Skabende By 2640 om midler til at skabe et samskabende laboratorium og base for sanselig læring og forankring i en bydel i forandring.

Projektets fysiske rammer

Bygningen med tilhørende udearealer er en klassisk 1970er-institution, som er centralt placeret i Charlottekvarteret, - et alment boligområde, der hopper af og på listen over udsatte boligområder. Men Hedehusene er i forandring og vokser fra 12.000 til 20.000 borgere inden for de næste tre år, og om tre år samles alle byens børn også i den samme nye skole – Læringshuset i NærHeden. Det betyder, at Charlottekvarteret, får en helt ny bystrategisk rolle.

Projektets beliggenhed mellem Charlottekvarteret og NærHeden er hermed placeret centralt og i en spændende byudviklingsperiode.

Det omfatter projektet

- Åbne bygningen op mod byen
Projektet skal vende bygningen om, så den sydvestlige del åbner sig op mod det nye knudepunkt i byen.

- Etablere et total-univers
Bygningen skal omdannes til et sanseligt og poetisk total-univers, der er sanselige tilgængeligt for borgerne. Derfor skal lokalerne transformeres lokalerne med permanent lyd, lys og scenografi opsætning.

- Etablere projektkontor
Ved et fælles tilholdssted og brobyggende projektkontor satser vi på at kunne udklække nye formater og fælles projekter, som kan åbne for en ny måde at lave byudvikling, interagere og lære at være i verden på.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Husets rammer og sanser skabes af frivillige med frivillige fra hele verden og Hedehusene.

Sisters Hope er projektledere og sikre projektets fremdrift samt involvering af frivillige fra hele landet og hele verden.

HEJ arkitekter er ansvarlig projektering af ombygningen og rådgivning. Høje-Taastrup Kommune rådgiver og sagsbehandler. Foreningen Den Skabende By 2640 faciliterer samskabende lærings- og ombygningsindsatser med lokale partnere, erhverv og borgere. Den Boligsociale Helhedsplanen for Charlottekvarteret faciliterer samskabende projekter med lokale institutioner, beboere og foreninger.

Relationen til lokalsamfundet

Aktiviteterne i forbindelse med opbygningen og driften af HOME: Sisters Hope er central i den menneskelige transformation af Hedehusene og Charlottekvarteret de næste 5-10 år. I etableringsfasen kobles projektet til beskæftigelse og uddannelsesindsatser. Derefter vil Sisters Hope udbygge sine formater og ambitioner for sensuous governance i tæt samarbejde med en kommune og lokale aktører; Skoletjenesten inden for den formelle læring og i fritiden med klub, ungdoms- og aftenskole. Byens projektkontor, koblet på totalinstallationen, kan integreres på egne præmisser i HOME :: Sisters Hope.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Asal Mohtashami skrev: 17-03-2020 14:00:41

  Super spændende projekt. Jeg kan bare anbefale Hej Arkitekter og Sisters Hope målet er meget værdiskabende til Høje Taastrup.

 • #2 IWONA REJMUS skrev: 18-03-2020 14:28:48

  Jeg har været involveret i Sisters Hope i mange år. Det er både videnskab, magi og immersivt fælleskab...
  Højt anbefalet!

 • #3 Aase Jensen skrev: 18-03-2020 18:15:06

  Selvfølgelig, jeres vision og mission er vigtigere end nogen sinde, hvor I har og forsat gør inspireret og manifesteret over lang tid nye måder at forstå, sanse og leve i verden på. I er forud for jeres tid og viser vejen, I er pionerer gennem kunst, læring og aktivisme symbol på de nye paradigmer, der nu er ved at opstå globalt, mens de gamle magtstrukturer kæmper for at holde fast på deres magt og kontrol. Vi skal alle igennem dette udvikle os til mere sensitive, medfølende mennesker og hylde fællesskab og samhørigheden, og Sisters Hope er banebrydende for denne nye måde at forstå os selv og verden på, at vi alle er forbundet globalt og dermed sammen kan skabe et nyt verdenssyn, der tager udgangspunkt i en kærlig, sanselig og poetisk tilgang. Så taknemlig for I er her med jeres pionerånd og indsats for det.❤️❤️❤️

 • #4 Carolina Edman skrev: 18-03-2020 20:29:35

  Sisters Hope kommer give en fantastisk rikedom genom alle deres projekt. Fantastisk grupp med ett väldigt viktigt mål

 • #5 Emma Hornum Inanloo skrev: 18-03-2020 22:33:37

  Vidunderlig idé

 • #6 michael netschajeff skrev: 09-06-2020 11:07:02

  Hedehusene bliver til HOT HOUSE - stort tillykke til Sisters Hope - jeg ser frem til at se den heldige udvikling af byen og borgerne