Kofoeds Have

Den gode idé

På Kofoeds Skole vil vi etablere en byhave, der på en og samme tid skal være et grønt refugium for socialt udsatte og samtidigt danne grobund for nye bæredygtige aktiviteter. Vi planlægger at opsætte regnvandsopsamling, kompostanlæg, plante træer, hønsegård, omsætte grønt og planter fra højbede og drivhuse til fødevarer, der kan indgår i skolens undervisning og fødevarecyklus. Der skal etableres sansehave og udendørs læringsrum, som kan indgå i skolens daglige virke, et frirum for områdets beboere og nye skæve boliger der bygges. Vi kalder det Kofoeds Have - et spirende fællesskab på Amager.

Projektets fysiske rammer

På Kofoeds Skole har vi i øjeblikket et stort område, der i øjeblikket primært bliver benyttet til containerplads og opmagasinering af materiel. Det er dette areal vi ønsker at renovere og revitalisere til ”Kofoeds Have”. Området til haven ligger ideelt i et hjørne af skolens matrikel og lige op af skolens populære tiltag, Kofoeds Sociale Madhus og ikke mindst Kofoeds Mosteri, hvor der produceres mad i lange baner og æblemost af overskudsfrugt doneret fra private haver. I samme område har vi ligeledes et spændende biavl projekt i samarbejde med naboer og frivillige.

Det omfatter projektet

Vi ønsker at omsætte et uudnyttet areal til Kofoeds Have, hvor der skal etableres:
1. En grøn byhave til dyrkning af afgrøder, der skal være omdrejningspunkt i egen fødevareproduktion, læring og frivillige aktiviteter.
2. En sansehaven, hvor man kan man finde ro til meditation, fordybelse, avislæsning.
3. Et cirkelformet udendørs læringsrum, hvor skolens forskellige værksteds- og undervisningshold kan afholde deres aktiviteter under fri himmel, så der fx kan dyrkes yoga eller undervises i spansk under blå himmel.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Det er Kofoeds Skole, der er ansvarlig for udvikling af Kofoeds Have. Med inspiration fra lignende projekter og initiativer på skolen, vil etableringen og efterfølgende brug af haven blive drevet i fællesskab af elever, ansatte og frivillige. Eksempelvis har skolen eget mosteri, hvortil lokalområdets beboer er engageret og donerer overskudsfrugt fra private haver, vi har spændende biavl projekt i samarbejde med naboer og frivillige. På samme måde vil Kofoeds Have blive et nyt fællesskab for lokalområdet med en række muligheder for dyrkning, pasning, fordybelse og læring.

Relationen til lokalsamfundet

Siden etableringen i 1928 har Kofoeds Skole arbejdet for at hjælpe socialt udsatte med at finde en plads i samfundet. Hovedskolen i København ligger centralt placeret på Amager Øst, i en bydel omgærdet af stor forandring. På den ene side af gaden, traditionelle almene boliger og på den anden side, rejser der sig en helt ny bydel langs Amager Strandpark. Kofoeds Skole er et socialt og kulturelt samlingspunkt for hele bydelen, hvor naboer mødes på tværs af samfundets sociale og økonomiske skel. Det er her vi vil etablere Kofoeds Have - som et spirende fællesskab på Amager.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Birgitte Lundt skrev: 23-03-2020 17:25:05

  Har I brug for en flex Jobber?
  Jeg er rigtig god til indretning af haver
  Mvh Birgitte Lundt

 • #2 Marianne Bak skrev: 23-03-2020 17:32:26

  Alletiders idé. De andre nye tiltag er jo blevet en succes, så det bliver dette vel også?

 • #3 Annette kildentoft skrev: 23-03-2020 20:04:02

  Super fedt
  Held og Lykke med det ❤️

 • #4 Kate Folman skrev: 24-03-2020 10:53:36

  Hvis der skal bygges højbede af pallerammer, så prøv at forhør jer hos Flying Tiger butikkerne om de har overskydende rammer. Jeg var heldig at få 8 bare fra én butik sidste år. Lige en opgave for fundraiserne 😊

 • #5 Karin Strange skrev: 24-03-2020 11:01:38

  En rigtig god ide.