Kollund Molebad-al.fælles benyttelse

Den gode idé

Planen er at etablere et havnebad ved Kollund Mole, til almen benyttelse og som en fritidsaktivitet for byens borgere og for folk udefra (turister, etc). Den nuværende Mole er meget nedsligt og det vil give et kæmpe løft til hele området hvis havnebadet bliver etableret.
Projektet vil skabe fælles rammer til gavn for mange - idet der p.t. er meget begrænsede muligheder i området til sådanne aktiviteter.
Havnebadet vil give større livskvalitet for mange og være et oplagt
samlingspunkt.
Kollund lokal råd sørger for bæredygtig anlægs- og driftsfinansiering.

Projektets fysiske rammer

Havnebadet vil blive etableret på den eksisterende stensætning og opbygges i hårdtræ. Der bygges en rampe (26,5 m) og en bro ud derfra, med badeponton.
Desuden bygges omklædningsrum. Det hele gøres handicap venligt.

Det omfatter projektet

Vores Molebad projekt vil blive sammenkædet med eksisterende faciliteter til kajak- og roklubben, sejler klubben samt fitness roning som allerede befinder sig ved Kollund Mole i eksisterende bygning. Derfor får vi sammenhæng i aktiviteterne. Det er oplagt at udvide til også at omfatte et Molebad.
Som vist på vore tegninger, skal Molebadet ligge på den østlige del af Molen, syd for eksisterende parkeringspladser. Vi vil kun bruge godkendte, professionelle håndværker firmaer til at udføre bygnings arbejdet.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Det er lagt i hænderne på Kollund Lokalråd at lave fund raising og skaffe penge til projektet ved at søge fonde og sponsorer.
Kollund Lokalråd består af en række frivillige fra Kollund området
som vil sørge for at holde området pænt i stand når det er etableret og sikre at det kan være til brug og gavn for befolkningen i mange, mange år.
Frivillige vil sikre at det hele holdes vedlige.
Ligesom det er gjort med Kollund Naturunivers, Hjertestier og fitness området ved Kollund Lillestrand, som også er projekter gennem Kollund Lokalråd.

Relationen til lokalsamfundet

Aabenraa Kommune bakker meget positivt vores projekt op. De vil også hjælpe med rådgivning og del finansiering.
Projektet vil være til stor gavn for lokal samfundet og til udefra kommende turister.
Kollund ligger ved Flensborg Fjord og et Molebad vil tilføje en ekstra dimension.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Anni Kromann skrev: 01-08-2019 08:17:46

  På Nordskov Mølles vegne, ønsker vi Jer held med projekt og ansøgning.

 • #2 Ib Rossen Nissen skrev: 03-09-2019 15:04:33

  Det er tydeligvis medlemmer af lokalrådet som INTET kendskab har til udlastningen af parkeringspladsen på Molen. Os som bor tæt på
  oplever flere gange ugentlig (når der er godt vejr)
  at bilister som har ærinde på Molen ikke kan rangere eller vende for at komme retur. Molen benyttes af 1. Søsportsklubberne 2. Brugere af de 4 shelterpladser 3. Vandrende på Gendarmstien 4. Morgenbaderne 5. Søsætning/optagning af både 6. Mennesker med andre formål.
  Nu vil i med tydeligt meget begrænset indsigt belaste denne overbelastede P plads med et Molebad!!!!!

 • #3 Ib Rossen Nissen skrev: 03-09-2019 15:18:46

  supplement til kommentar nr 2.
  P-pladsen har p.t. 24 personvognsholdepladser.
  Dvs. nå biler med campingvogne, biler med bådtrailere og campingbusser, reduceres anvendelsesmulighederne kraftigt. Når “lokalrådet” vil pynte ked tror og sligt, ødelægger med mere end man gavner.

 • #4 Gerda Brink skrev: 13-09-2019 16:27:03

  Dette projekt vil blive et løft for alle i Kollund. Kollund Mole er nedslidt og trænger til fornyelse. Da mange badende allerede bruger havneområdet til at bade i, så vil projektet Kollund Molebad blive meget attraktivt. Dette fine projekt vil være med til at forskønne den gamle mole, og de mange flot opførte huse på Molevej vil kunne opleve et smukt opholdsareal, hvor naturen og udsigten kan nydes i smukke omgivelser. Ildsjælene omkring projektet ønsker held og lykke.