Kreativt værksted på Rigshospitalet

Den gode idé

Et bemandet kreativt værksted på Rigshospitalet til glæde for de indlagte børn og unge der kommer fra hele Danmark, samt søskende og børn/unge til indlagte forældre. Det vil blive det første af sin slags på et dansk sygehus og vil danne rammen om nye fællesskaber blandt de ofte isolerede og ensomme børn og unge. Med et kreativt værksted ønsker vi, at børnene skal træde ind i en helt anden verden og glemme, at de er på sygehuset og glemme deres sygdom. I værkstedet er alt muligt og på tværs af spændende, kreative projekter håber vi at skabe nye venskaber, bedre livskvalitet og mindre ensomhed.

Projektets fysiske rammer

Værkstedet får en meget synlig placering i forhallen for at sikre at så mange børn og unge som muligt ser værkstedet og dets muligheder. Værkstedet får 52m2 stillet til rådighed, og der er vinduer fra gulv til loft på to af siderne, så det bliver et meget lyst og inspirerende rum. Vi lader os inspirere af værksteder fra Louisiana, SMK og andre museer. I indretningen bliver taget hensyn til, at man skal kunne lave mange forskellige projekter - med gips, ler, maling, pap osv., og at man kan dele rummet op til forskellige projekter samt til forskellige aldre.

Det omfatter projektet

I værkstedet skal vi lave alt fra kæmpe raketter, dukkehuse, fabeldyr, hulemalerier, drømmefangere, superheltekapper, kæmpestore collager, arkitektoniske konstruktioner, kæmpe edderkoppespind, der indtager hele loftet, til gipsaftryk, keramik, fotoskole, systue, trylleuge, Harry Potter-uge, træværksted, stop-motion film, street art mm.

Det stiller krav til et fleksibelt rum med fleksible møbler. Det stiller krav til opbevaring og til udstilling af børnenes værker. Man skal også kunne komme med kørestol, seng, dropstativ mv. Rummet skal IKKE ligne et hospital, men opfylde alle hygiejnehensyn.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektet er opstået på idé af en frivillig, som har arbejdet frivilligt på projektet. I værkstedet vil være to fastansatte ildsjæle, der skal dække en åbningstid fra 12-20 på alle dage, også weekend. Sammen med en fastansat vil være en frivillig, som vil facilitere de kreative aktiviteter med børnene/de unge. De frivillige vil også blive involveret i planlægningen af de kreative aktiviteter, så vi sikrer godt ejerskab. SMILfonden startede som en frivillig forening og har pt. 70 frivillige tilknyttet, så vi har stor erfaring hermed.

Relationen til lokalsamfundet

Værkstedet vil samarbejde med alle de øvrige tilbud der er på Rigshospitalet, herunder skolen (Københavns Kommune), som har fået placering lige ved siden af. Vi ser en stor synergi med skolen og værkstedet giver nogle andre kreative muligheder for at arbejde med de især kognitivt udfordrede børn.

Mange af de mennesker (herunder frivillige), der i dag bruger forhallen til at underholde de indlagte børn og unge (en heks, en tegner, en tryllekunstner mv) vil fremover benytte det kreative værksted, og vi vil i højere grad samarbejde med 'De danske hospitalsklovne'.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Susanne bay Breiting skrev: 23-03-2020 18:50:44

  SMILFONDEN og deres arbejde for at give kronisk og alvorligt syge børn og deres familier oplevelser og fællesskab på tværs af diagnoser betyder ALT i en svær hverdag hvor man er Max presset både pga det syge barn men så sandelig også de raske søskende. Det betyder så meget at være under SMILFONDENs vinger for hele familien. Vi - som ofte er på rigshospitalet kan slet ikke vente til smilet åbner. Tak for alt SMILFONDEN tak for jer ❤️ Hilsen Thea og familie

 • #2 Nathalia Nyeland skrev: 24-03-2020 10:18:51

  Sikken fantastisk idé

 • #3 Noah og Helle skrev: 24-03-2020 11:39:58

  Vi glæder os voldsomt til SMILværkstedet åbner. For alle indlagte børn og også med mulighed for børn der er indlagt i isolation. Et pusterum fra sygdom og med mulighed for at udvikle og arbejde med Krea 👏👏👏❤️❤️❤️

  Så vigtigt et tiltag på riget.

 • #4 Janne Møller skrev: 24-03-2020 22:52:50

  Smilfonden gør et fantastisk stykke arbejde som fortjener al den støtte der er mulig, for at hjælpe alle de kronisk syge børn som har det svært i dagligdagen🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

 • #5 Mona Jensen skrev: 25-03-2020 16:24:57

  Held og lykke med det sjove projekt.

 • #6 Stig D. Poulsen skrev: 25-03-2020 16:40:46

  Suuuper ide med håb om at det vil give lidt solskin til dem der har en svær tid i det daglige.👍👍😊😊

 • #7 Maria Blok Hansen skrev: 25-03-2020 17:21:09

  Jeg har tilmeldt mig som frivillig, og glæder mig utroligt meget til at komme i gang og til at være en del af SMILfamilien. Hilsen Maria

 • #8 Tanja Pop Henriksen skrev: 25-03-2020 19:56:34

  Sikke et fantastik projekt. Glæder mig til at følge det❤️

 • #9 Klaus Leonhardt skrev: 26-03-2020 10:10:14

  Fantastisk initiativ og noget der virkelig er behov for. Vi glæder os!

 • #10 Else Mortensen skrev: 26-03-2020 10:13:34

  Sisse - du er en stjerne- tænk hvad din gode idé har udviklet sig til :-)