Kulturhuset Rampelys

Den gode idé

Musikforeningen Rampelys afvikler over 100 succesfulde arrangementer årligt og mere end 13.000 gæster nyder musikken. Det hele er drevet af flere hundrede frivillige. Men den store succes er truet: De frivillige er rent fysisk ved at slide sig selv op ved at slæbe musikudstyr og inventar op og ned ad de smalle og stejle trapper. Derudover er kørestolsbrugerne reelt ekskluderet fra at være med medmindre de på ydmygende vis skal bæres op ad trapperne.

Den gode idé er at skabe optimale rammer for frivilliges arbejde ved at etablere elevator og samtidig øge tilgængeligheden for alle på stedet.

Projektets fysiske rammer

Kulturhuset og spillestedet Rampelys ligger på Bindslevs Plads tæt på gågaden i centrum af Silkeborg på 1. sal. Kulturhuset indeholder et lokale med livescene, caféborde og bar-område til max. 250 personer, og en 2.sal med depotrum med mere.

Stueetagen er forpagtet af den mexicanske restaurant La Casita, som drives på kommercielle vilkår.

Bygningen har siden 1982 været udlejet vederlagsfrit ekskl. forbrugsafgifter fra Silkeborg Kommune til Foreningen Kulturhuset Rampelys og lejeaftalen gælder indtil minimum 2030.

Det omfatter projektet

Vi ønsker at etablere en elevator op til Livescenen på 1. salen og lofts- og depotrum på 2. sal på Rampelys. På den måde kan de frivillige få langt bedre arbejdsbetingelser, og vi skal ikke afvise handicappede og svagtgående mere.

Projektet omfatter også nyindretning og udvidelse af de nuværende toiletforhold og etablering af et særskilt handicaptoilet og dedikerede toiletter til kvinder og mænd hver for sig.

Byggetilladelse m.m. er indhentet fra Silkeborg Kommune.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Foreningen Rampelys og de 11 musikforeninger, der er medlem af Rampelys, drives udelukkende ved frivillig arbejdskraft. Projektet styres fra bestyrelsen i huset, og der er nedsat et særligt udvalg til dette projekt med formand Flemming Jespersen i spidsen.

Bortset fra restauranten i stueetagen drives huset udelukkende af frivillige, der med stort engagement får huset til at fungere til glæde for Rampelys og husets gæster. Det frivillige personale er grundpillen i Rampelys’ drift, og uden dem ville der ikke være muligt at opretholde et højt aktivitetsniveau med et stort og varieret program.

Relationen til lokalsamfundet

Lokalsamfundet har stor glæde af spillestedet Rampelys, hvor gæster og ikke mindst medlemsforeninger udviser en helt enestående opbakning og ansvarsfølelse over for spillestedet.

Scenen på Rampelys fungerer ofte som et afsæt for unge og lokale musikere og bands.

Rampelys’ medlemsforeninger, B'Sharp, Frokostjazzen, Muffis, Riverboat Jazz Festival, Lydpotten, Silkeborg Jazzklub, MusikRampen, Upcome, Silkeborg Kulturformidling, Silkeborg Folk Club, HverdagsLive, gør relationen til lokalsamfundet veloplagt, forskelligartet og nærværende.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Marianne Hegnet skrev: 09-03-2020 11:21:12

  Jeg siddet i bestyrelsen for Rampelys i ca. 3 år og har fået stor erfaring med hvor hårdt brug for der er for en elevator og bedre toiletforhold til de gangbesværede og handicappede. Derudover er det meget risikabelt for musikerne, når de skal have båret deres instrumenter op af den meget stejle trappe.

 • #2 Niels R. Hansen skrev: 09-03-2020 19:42:34

  Spillestedet Rampelys i Silkeborg har gennem mange år savnet en adgang til lokalerne på 1. og 2. sal, der lever op til nutidig standard.
  Det er hårdt og til tider sikkerhedsmæssigt betænkeligt, at vores frivillige medhjælpere slæber tungt og uhåndterbart musikudstyr op ad en stejl trappe. Heldigvis har vi ikke oplevet at nogle af vores frivillige har været udsat for uheld i den forbindelse. Men vi oplever, at musikeres udstyr bliver stadigt mere omfattende og dermed er der også mere grej, der skal op ad trappen. Derfor har vi stort behov for en elevator.
  Adgangen for mennesker i kørestol til vores spillested er reelt ikke-eksistrende, medmindre gæsten vil lade sig bære op ad trappen. Det er en ydmygende og ubehagelig situation for både gæst og medhjælpere.
  Så jeg håber, vores ansøgning kan imødekommes, og elevatoren kan komme helt til top.
  Med venlig hilsen
  Niels R. Hansen
  bestyrelsesmedlem i Rampelys og meget flittig gæst på stedet.

 • #3 Egon Larsen skrev: 09-03-2020 20:52:58

  Som medlem og medhjælper i Bluesforeningen B'Sharp oplever jeg med jævne mellemrum at vi, enten må afvise, eller bære handicappede gæster op ad trapperne til musik scenen. Og uden handicaptoilet, er der begrænsede muligheder for at tilbyde toiletfaciliteter. f.eks.. til kørestolsbrugere.
  Vi har i mange år ønsket os en elevator til spillestedet, men som musikforening, kan vi ikke klare de økonomiske udfordringer alene.
  Derfor søger vi støtte til projektet.

 • #4 Charlie Tambaur skrev: 09-03-2020 21:24:14

  Som formand for en af foreningerne kender jeg stedet aldeles godt. Det har jeg gjort i mere end 25 år. Vi har et af Jyllands bedste mindre spillesteder, men har dog et minus og det er de stejle trapper på stedet. Det har vist sig at gæsterne der er gangbesværet eller sidder i kørestol ikke kan komme op ad trapperne. Huset er desværre ikke handicapvenlig og gæsterne bliver væk. Det oplever alle foreninger i huset. Vi har i den grad brug for en elevator og handicap toiletter som har første prioritet. Det vil også kunne sikre spillestedets fremtid.
  Med venlig hilsen
  Charlie Tambaur
  Formand og stifter af musikforening B`Sharp

 • #5 Christian Nolsøe Nielsen skrev: 09-03-2020 21:49:11

  Min datter og det band hun er medlem i, spiller på Rampelys. Min svigerfar er kørestolsbruger, så han er afskåret fra at høre hans barnebarn synge til koncerterne, og det er han frygtelig ked af.

  Derfor vil jeg super gerne have instaleret en elevator på Rampelys, så hele familien kan nyde det Silkeborgensiske musikmiljø 🤗

 • #6 Jette Manly Kristensen skrev: 09-03-2020 21:50:11

  Det er en vildt stejl trappe op til byens bedste spillested. Og desværre klarer jeg og mange andre den ikke så en Elevator ville blive værdsat for folk med mobilitets problemer. 👍

 • #7 Bjarne Leth skrev: 09-03-2020 21:50:37

  Jeg synes at der skal være ordentlige forhold for den som slæber musikudstyr og andet op og ned af trappen.

 • #8 Bjarne Leth skrev: 09-03-2020 21:51:07

  Jeg synes at der skal være ordentlige forhold for den som slæber musikudstyr og andet op og ned af trappen.

 • #9 Annette Jessen skrev: 09-03-2020 22:04:16

  Byens fedest mindre spillested, selvfølgelig Skal der være en elevator både til gavn for bruger og personale 👏🎹🎼

 • #10 Frida knudsen skrev: 09-03-2020 22:05:51

  Rampelys er så unikt et sted, men desværre er der folk som bliver enten helt afskåret fra de fantastiske arrangementer der afholdes eller skal være afhængige af at blive båret op, og helst også ned igen; det ville være fantastisk for stedet, de frivillige og også os gæster hvis både tilgængelighed og toiletfaciliter blev opgraderet. Jeg støtter fuldt op om dette projekt:)

 • #11 Christina Mayoni-Sitarz skrev: 09-03-2020 22:09:37

  Giver SÅ god mening👍🏼

 • #12 Christian Joen skrev: 09-03-2020 22:25:35

  Alle skal selvfølgelig have lige adgang til kulturelle tilbud. Det kan jeg kun støtte op om.
  Jeg kan også kun støtte op om, at vi må passe på de frivillige. De gør et kæmpe og vigtigt stykke arbejde.

 • #13 Poul Jørgensen skrev: 09-03-2020 22:29:37

  Det er på tide der bliver mulighed for handicappede at komme ind til musik. Det vil også blive nemmere at få musik gear op til scenen

 • #14 Susanne Rasmussen skrev: 09-03-2020 22:35:13

  Jeg er gangbesværet og det vil være en kæmpe hjælp for mig med en elevator på Rampelys.

 • #15 Wicky skrev: 09-03-2020 22:53:59

  Rampelys har mange gode arrangementer og det er så ærgerligt, at musikglade mennesker med visse handicap pt. ikke kan få del i oplevelserne.

 • #16 Inge Andersen skrev: 09-03-2020 23:02:17

  Hvis jeg en dag skulle være så heldig at få lov at spille på Rampelys, ville jeg blive meget lykkelig og glad hvis jeg ikke sku' slæbe instrumenterne op ad alle trapperne.
  Mvh. Inge Andersen / jazzpianist

 • #17 Rune skrev: 09-03-2020 23:06:34

  Som tilskuer og udøvende musiker til mange fremragende arrangementer på Rampelys gennem små 20 år har jeg set og mærket på egen ryg transport af gear op og ned ad trappen. Og set diverse komiske episoder hvor alting stopper, når gear skal op og publikum ned - eller omvendt.
  Og så er der jo alle dem i kørestol som vi af åbenlyse årsager ikke ser så tit.

 • #18 Anemone Borghus skrev: 09-03-2020 23:18:40

  Rampelys er et vigtigt kulturelt mødested I Silkeborg, der er med til at skabe fællesskaber på kryds og tværs af aldre, samfund, interesser og meget mere! Derfor bil det give rigtig god mening at installere en elevator, så mennesker i kørestole eller med gangbesvær også kan være en del af dette fællesskab, på en ligeværdig måde.

 • #19 christian nørgaard skrev: 09-03-2020 23:38:34

  Rampelys er et mindre spillested, som typisk bliver presset af at "samfundet" ofte tænker stor, større, størst. Stedets unikke størrelse skaber rammer som muliggør en række arrangementer, der ellers ikke ville kunne finde sted. Specielt græsrødderne, upcomming musik, de smalle koncerter, de intime koncerter og ikke mindst den mere experimenterende tilgang til afholdelse af koncerter.
  Samtidig er det et bruger styret hus, hvor man ofte finder løsninger og støtter hinanden på tværs af interesser (foreninger) og alder. Rampelys er et tydeligt bevis på hvad en stærk dansk foreningskultur og samarbejde kan skabe.

 • #20 Klavs Runge Svendsen skrev: 09-03-2020 23:52:42

  Jeg synes at der er et stort behov for en elevator til 1 salen i Kulturhuset Rampelys.
  Ikke kun kørestol brugere vil få glæde af den, men også folk med synshandicap og folk med gangbesvær. Trappen er efter min mening meget stejl.

 • #21 Lene Mikkelsen skrev: 10-03-2020 00:04:29

  Selvfølgelig skal der være en elevator på Rampelys. Der skal være adgang for alle, også kørestolsbrugere, og lettere adgang for de hårdtarbejdende frivillige.

 • #22 Caroline Omme skrev: 10-03-2020 00:16:19

  Så alle kan være med.

 • #23 Flemming Bülow Poulsen skrev: 10-03-2020 00:20:17

  En elevator vil fremtidssikre dette enestående spillested. Det er benhårdt at slæbe instrumenter op til spillestedet, og det kan heller ikke være rimeligt at handicappede ikke skal have mulighed for at komme til koncert og opleve den særlige atmosfære, der er på Rampelys - et særdeles velfungerende spillested med en masse engagerede frivillige.

 • #24 Inger skrev: 10-03-2020 00:29:15

  Jeg kan ikke klare trapper grundet en neurologisk sygdom og kan kun kome, hvis der bliver installeret en elevator

 • #25 Jon Stage skrev: 10-03-2020 00:32:34

  Det er på tider at et projekt som Rampelys som er en bærende medspiller i Silkeborgs musikliv, har de optimale rammer og arbejdsvilkår. Og med dens mangeårige succes i den smukke form hvori foreningen består, så burde det være en selvfølgelighed at Underværker støtter dette opløftende projekt.

 • #26 Bettina skrev: 10-03-2020 00:55:43

  Har for nylig oplevet at min veninde ikke kunne komme til koncert 😔 da hun efter operation ikke kunne gå på trapper

 • #27 Alex olesen skrev: 10-03-2020 01:25:42

  Igennem de sidste snart 20 år jeg har været publikum, lydtekniker og musiker på rampelys har det været et stort ønske at få en elevator installeret. Det ville i den grad mindske risikoen for arbejdsskader i forhold til at bære tungt grej op og ned af trapperne samtidigt med at ældre og handicappede vil få meget bedre adgang til at opleve alt det fantastiske som rampelys har at byde på. Kort og godt er en elevator til rampelys et initiativ som er nødvendigt og som har været et håb for rigtigt mange i riiiiigtigt lang tid. Mvh Alex

 • #28 Kjartan Hjörvarsson skrev: 10-03-2020 02:57:13

  Alle skal have samme muligheder

 • #29 Olive Zähringer skrev: 10-03-2020 05:02:16

  Vigtigt at de får ordentlig adgang til teknink, instrumenter mm - et af Silkeborg autentiske og historiske spillesteder

 • #30 Morten Nielsen skrev: 10-03-2020 05:31:54

  Min kone har sclerose og kan desværre ikke komme til alle de mange koncerter på Rampelys

 • #31 Ingrid Døssing skrev: 10-03-2020 05:49:53

  For mig der har arbejdet inden for handicap området, er der jo ingen tvivl om, at der skal være adgang for alle. Ikke nok med at det virker lidt ydmygende for den handicappede, at skulle bæres, så er det også hårdt og opslidende arbejde for handicap hjælperen, når det er nødvendigt at bære den handicappede.

 • #32 Charlotte Munch skrev: 10-03-2020 06:22:16

  Vi slæber gear op - vi slæber gear ned - og vi gør det i perioder mindst én gang om ugen. Hvor ville det være en anerkendelse af vores arbejde samt af vores elskede samlingssted Rampelys - med en hjælp til vores frivillige !

 • #33 Henrik Mayoni-Sitarz skrev: 10-03-2020 06:36:14

  Rampelys er en kulturinstitution i Silkeborg som huser musik i alle afskygninger. Fra glade unge mennesker der for første gang skal optræde på en scene til nogle af Danmarks største artister er der plads til på Rampelys. Så en elevator er et "must" til dette unikke sted så både gangbesværede, ældre mennesker og alle andre kan få endnu flere fantastiske oplevelser i Silkeborg.

 • #34 Michael Søgård skrev: 10-03-2020 06:43:02

  Rampelys er omdrejningspunktet for masser af frivillighed i musikforeningerne Noget Besre, Hverdagslive, Musikrampen og Bsharp. Det vil være en stor hjælp med elevatorern, så unge og gamle ikke risikerer skader i forbindelse med løft.

 • #35 Thomas Juul skrev: 10-03-2020 06:49:41

  Vi vil alle gerne bruge Rampelys til koncerter, foredrag og andre kulturelle begivenheder.
  Da det er passende størrelse og summer af autencitet. Det er vigtigt at alle KAN komme med. Derfor skal vi gøre noget for dem, som på nuværende tidspunkt må opgive at komme op af trapperne.

 • #36 Jeppe Bai skrev: 10-03-2020 07:17:00

  En ting er at slæbe gear op af den trappe, men at slæbe en i kørestol op er med livet som indsats

 • #37 Birgitte Grøn skrev: 10-03-2020 07:24:53

  Rampelys er og har igennem mange år været et unikt kulturhus. Alle bør naturligvis have lige adgang dertil og ansøgningen støttes

 • #38 Mads Gøttler skrev: 10-03-2020 07:27:07

  Rampelys har i al den tid, jeg kan huske, været arnested for unge håbefulde musikere i Silkeborgs musikliv. Ligeledes formår Rampelys gang på gang at danne (næsten) perfekte rammer for fantastiske arrangementer, hvad end det er koncerter, foredrag eller workshops. Det eneste, der mangler, er bedre tilgængelighed for handicappede og svagtgående. I samme forbindelse vil det hjælpe musikere med nemmere at kunne transportere musikudstyr op og ned, i stedet for at dette skal slæbes op ad den meget stejle trappe. Det vil sætte prikken over i'et.

 • #39 Marianne Sjøgren Rosenkvist Nielsen skrev: 10-03-2020 07:27:43

  Selvfølgelig skal der være en elevator, så alle borger har mulighed for at komme ovenpå.
  Mit job er handicaphjælper, og det gør mig så ondt at være vidende til at se at der er så mange borgere der bliver begrænset i deres hverdag, der er så utrolig mange steder de ikke kan komme ind, de er mennesker som alle os andre og vil så gerne have muligheder som Allers andre.
  Og så er der jo selvfølgelig alle de arme musiker der skal slæbe alle instrumenterne op af trappen, dem under jeg bestemt også en elevator.-
  MVH. Marianne

 • #40 Camilla Dygaard Christensen skrev: 10-03-2020 07:29:07

  Håber det lykkedes at skaffe penge til projektet.

 • #41 Thorkild Larsen skrev: 10-03-2020 07:30:13

  Som tidl. Lydmand og supporter på Rampelys op gennem 90erne er jeg bla. bekendt med de åbenlyse udfordringer som  forekommer i forbindelse med at bringe baggear som instrumenter op ad den meget stejle hovedtrappe
  (der er tale om en ældre bygning).
  Der forefindes således også en påtale fra Arbejdstilsynet vedr. netop disse forhold (må ligge i arkivet fra engang i 90erne) hvor det første gang blev nævnt at en vare elevator ville kunne løse problemet.
  Artisterne skal jo bruge deres energi under selve koncerten og ikke i forbindelse med al forarbejdet. Samtidig er Rampelys rammen om et meget bredt musikprogram som ligeledes omfatter en del ældre artister for hvem det kan være en særlig udfordring at forcere nuværende
  "forhindring bane" hovedtrappen, and not to forget rullestols kørende artister som publikum.
  Nuvel håber dette projekt bliver til noget denne gang. De bedste hilsner, Thorkild Larsen, REMIC MICROPHONES.

 • #42 Lisbeth Alstrup halsey skrev: 10-03-2020 07:41:23

  Rampelys er stedet hvor alle elsker at komme og lytte til musik og selvfølgelig skal der være adgang og toiletfaciliteter til folk i kørestol - det manglede bare her i 2020 ✍🏻

 • #43 Michael Jensen skrev: 10-03-2020 07:42:11

  Gæster som har problemer med at klare trapperne og specielt kørestolsbrugere har i de seneste 25 år haft svært ved at komme ind på Rampelys. Jeg har været med til at løfte kørestole, el kørestolsbrugere op af trapperne og ned igen.

  Videre slæber frivillige gear op og ned af trapperne - og dette er simpelthen ikke ok anno 2020

 • #44 Kim Schulz Jensen skrev: 10-03-2020 07:43:16

  Rampelyset er et meget vigtigt og væsentligt "kultursted" i Silkeborg og det er meget beklageligt, man kunne måske også sige uanstændigt, at handikappede og gangbesværede ikke har umiddelbar adgang til denne perle af et spillested.

 • #45 Helle Hansen skrev: 10-03-2020 07:52:07

  Rampelys er et skønt og unikt spillested, og selvfølgelig bør der også være adgang for kørestolsbrugere.

 • #46 Tobias Tretow-Fish skrev: 10-03-2020 08:05:04

  Jeg håber ansøgningen til elevatoren bliver accepteret, da jeg synes det er vigtigt at alle får adgang til de fantastiske arrangementer, der foregår på Rampelys. De fantastiske mennesker, der arrangerer og deltager til events er altid flinke til at hjælpe alle op af de stejle trapper, men det er i længden ikke en fantastisk øvelse til ryggene.

 • #47 Kim Mikkelsen skrev: 10-03-2020 08:05:48

  Det kunne være dejligt hvis jeg kunne tage min kæreste med til koncerter og oplevelser på Rampelys, men hun er kørestolsbruger så det er derfor i dag helt udelukket desværre

 • #48 Hans Jørgen Pedersen skrev: 10-03-2020 08:07:16

  God ide.

 • #49 Doris Birch Friis skrev: 10-03-2020 08:08:16

  Absolut nødvendig forbedring af spillestedet. Det bør være muligt for alle borgere, uanset evt. handicap, at deltage i aktiviteter her. Toiletterne trænger også!
  Silkeborgs kulturliv skal være tilgængeligt for alle interesserede.🎶🎶

 • #50 susanne riis skrev: 10-03-2020 08:17:42

  Det er absolut nødvendigt med en elevator - trappen er ikke bare stejl, men voldsom stejl! Det er prisværdigt at frivillige bærer mennesker og gear op og ikke mindst ned igen! Men 2020 må være året hvor elevatoren bliver en realitet <3

 • #51 Lisbeth Sejr Sørensen skrev: 10-03-2020 08:23:28

  Rampelys fortjener at alle kan få lov at opleve stemningen i det fine gamle hus.

 • #52 Kirsten Vittrup Nielsen skrev: 10-03-2020 08:28:59

  Det er en fantastisk god ide at få etableret en elevator, da alle mennesker har ret til et godt musikliv 🎼
  Håber I med tiden også vil tænke på de kroniske lungesyge, og bruge LED-lys frem for levende.

 • #53 Connie Søndergaard skrev: 10-03-2020 08:30:16

  Fordi handicappede og svagt gående mennesker skal ikke afvises, for de har også brug for kulturelle oplevelser - også i Silkeborg 😉

 • #54 Ida Køster Heilbo skrev: 10-03-2020 08:33:33

  En elevator til Rampelys ville gøre mange ting lettere. Både svagtgående og kørestolsbrugere vil nu kunne benytte sig af den, men også bands som ellers skal bære tungt gear op og ned af de gamle trapper ville have glæde af en elevator.

 • #55 Birgitte Kaltoft skrev: 10-03-2020 08:35:35

  Det kunne være så dejligt med elevator til Rampelyset. Jeg har en mor, som elsker oplevelser og god musik, men hun er gangbesværet og kan ikke klare trapperne. Det kunne være skønt at kunne komme der med hende igen.

 • #56 Jette RANDRUP skrev: 10-03-2020 08:41:43

  Byens bedste spillested, hvor jeg har været gæst over...25-30 år..
  Mange gæster er gråhårede, og med gangbesvær...jeg vil også gerne fortsætte med at kunne komme her..

 • #57 Steffen Juul Hansen skrev: 10-03-2020 08:57:47

  Et længe næret ønske og helt nødvendigt for et tidssvarende spillested, der også skal have adgang for ældre, gangbesværede og handicappede.

 • #58 Anniqa Kristensen skrev: 10-03-2020 09:00:55

  En elevator er en god ide, for at alle for det første kan komme med til koncert, ikke kun de gående. Men også fordi vi har nogle dygtige musikere, som ikke kan spille på rampelys i Silkeborg, fordi de ikke kan komme op ad trapperne.

 • #59 Leenette Clausen skrev: 10-03-2020 09:11:25

  Hvor vil det være fantastisk at der kommer en elevator. Som tit svært gående selv, vil det være en kæmpe gave, for mig og rigtig mange
  🎁

 • #60 Ole Qvarfott skrev: 10-03-2020 09:11:40

  Godt for gangbesværede og handicappede

 • #61 Lene Yates Andersen skrev: 10-03-2020 09:27:18

  Jeg kender fire kørestolsbrugere her i byen, som rigtig gerne vil deltage i musikarrangementer på Rampelys, men finder det ydmygende (og næsten umuligt) at skulle slæbes op ad de stejle trapper for at kunne deltage. Desuden har musikerne noget af en opgave når de skal spille, da alt gear også skal slæbes op og ned ad trappen. Rampelys trænger til det løft en elevator vil give stedet og som vil være til glæde for rigtig mange mennesker.

 • #62 Per Nissen skrev: 10-03-2020 09:38:28

  God ide

 • #63 Michael Andersen skrev: 10-03-2020 10:14:21

  Rampelys er med afstand Silkeborgs hyggeligste spillested.
  Men: trappen er stejl, og det vil kunne afholde nogen fra at opleve stemningen og koncerterne. En elevator vil derfor være en stor hjælp - og komme mange til gode.

 • #64 Michael Tversted Lundsgaard skrev: 10-03-2020 10:58:25

  Med et så veletableret og velrenommeret spillested som Rampelys i Silkeborg, må det være nødvendig med en elevator - med henblik på alle de tunge instrumenter, højttalere og forstærkere, der hver gang skal op og ned ad trapperne.

 • #65 Helle Grauballe skrev: 10-03-2020 11:21:42

  Alle mennesker have lige muligheder. Når et menneske med et handicap eller funktionsnedsættelse, som eksempelvis gangbesvær begrænses i at kunne deltage i kulturelle arrangementer- er det omgivelserne der skal tilpasses. Derfor skal der naturligvis etableres en elevator på Rampelys, så ALLE der måtte ønske, gives mulighed for at komme her.

 • #66 Kurt Lykke Larsen skrev: 10-03-2020 11:59:46

  Rampelys er det spillested der har den dybeste forankring i Silkeborg og Silkeborgs kulturliv. Kultur skabes ikke af dyre bygninger og høje pilletpriser, men i nærvær af mennesker af alle støbninger. Også dem der ikke er så gode på trapper.

 • #67 Lars Pedersen skrev: 10-03-2020 12:17:17

  Rampelyset er et fantastisk sted med rigtig god lyd, atmosfære og dejligt musik. Med en elevator så har rampelyset mulighed for at løfte sig til at blive endnu bedre og ramme bredder. De frivilliges tid kan bruges til at udvikle stedet, så de ikke skal bruge kræfterne på at slæbe op af trapperne.

 • #68 Mette Kloppenborg skrev: 10-03-2020 12:46:24

  Alle mennesker bør have adgang til det skønne hus og de skønne arrangementer, som gode folk sørger for finder sted der!

 • #69 Dorrit Bruun Kristiansen skrev: 10-03-2020 12:56:18

  Jeg synes det vil være godt, hvis det gode spillested også får adgang for kørestolsbrugere og svagt-gående. Det er nogle stejle trapper at komme op ad, hvis man ikke er helt godt gående.

 • #70 Vibeke Porsmose skrev: 10-03-2020 13:07:29

  Dette helt unikke spillested, skal være brugbar for alle. Speciel også for mennesker/borger som ikke kan klare de stejle trapper.

 • #71 Susanne skrev: 10-03-2020 14:10:31

  Jeg synes det vil være en god ide med en elevator på Spillestedet rampelys.

 • #72 John Frederiksen skrev: 10-03-2020 14:24:28

  Rampelys er det allerbedste eksempel på et forenings-/brugerdrevet spillested i Danmark. Et par håndfulde foreninger sikrer for det første et overdådigt og mangfoldigt musikudbud i Silkeborg samtidig med, at de står sammen og støtter op om hinanden både moralsk og økonomisk, hvor der er brug for det. De fortjener om nogen et skulderklap, som i det her tilfælde kan give artister og ikke mindst frivillige hands ordentlige arbejdsvilkår.

 • #73 Erik christensen skrev: 10-03-2020 16:01:56

  Er el kørerstolsbruger (muskelsvind ) kunne godt tænke mig at kunne komme til forskellige tilbud i huset

 • #74 Anette skrev: 10-03-2020 16:14:08

  Jeg synes at det er yderst vigtig at alle har mulighed for at deltage i de arrengementer der bliver lavet i kulturhuset. Et kulturhus som bliver flittigt brugt.

 • #75 jens skouboe Andreassen skrev: 10-03-2020 16:17:27

  jeg kan kun komme derop hvis der er en elevator da jeg er handicappet

 • #76 Charlotte Enemark skrev: 10-03-2020 16:48:42

  Musik skal være for alle, også live musik. Musik spreder glæde og giver livskvalitet.

 • #77 Johan Brødsgaard skrev: 10-03-2020 17:16:29

  Silkeborg Kommune bidrager økonomisk til at Rampelys kan få etableret en ny elevator, for det er en helt essentiel del af stedets udvikling - og tilpasning til nutidige krav og behov. Spillestedets mange frivillige foreninger bidrager med omkring 100 arrangementer årligt i Silkeborg, og med til at give stor værdi til vores lokale musikliv.

  Johan Brødsgaard, udvalgsformand for Kultur- Fritid og Idræt i Silkeborg Kommune

 • #78 Christian reimann skrev: 10-03-2020 17:32:38

  Det ville være fantastisk med en elevator 🤝

 • #79 Lene Rusholt skrev: 10-03-2020 17:34:27

  Kan fuldt ud støtte om et meget relevant - og ikke mindst tidssvarende ønske om en elevator til det fantastiske spillested Rampelys. Her har vi gennem de seneste 5 år jævnligt taget turen fra Djursland for at opleve nogle helt unikke koncerter og arrangementer på Rampelys i Silkeborg. Så selvfølgelig skal forholdene forbedres for både gangbesværede, frivillige og musikere. Så et bidrag hertil vil være mere end kærkomment!

 • #80 Marc Bjørnholt skrev: 10-03-2020 17:34:54

  Vi havde i sin tid et støttearrangement til handicapelevatoren. Det er godt nok lang tiden siden, så nu er det på høje tid, at de handicappede før den hjælp, de har brug for.

 • #81 Niels Mathiassen skrev: 10-03-2020 17:42:48

  Det er nødvendigt for Rampelys og deres fortsatte initiativer mht udbuddet af orkestre at der bygges en elevator, således gear til musikken kan fragtes til scenen og ikke mindst fordi handicappede får muligheden for at deltage i koncerter på stedet

 • #82 Pia Madsen skrev: 10-03-2020 20:23:25

  Elevator så Rampelys bliver tilgængelig for alle 😄

 • #83 Ingelise Serup skrev: 10-03-2020 21:15:26

  Som et lovkrav så mange andre steder, skal der også være adgang for dårligt gående og handicappede
  Som en naturlig ting 😀

 • #84 Sebastian Sylvester K. Thomsen skrev: 10-03-2020 21:28:18

  Rampelys er, efter min mening, det bedste spillested jeg kender i Danmark.

  Elevatoren ville få stor betydning for Rampelys. Der bliver ved hvert arrangement, slæbt tungt udstyr som musikeren har med, der skal op ad trapperne, og er i visse tilfælde rigtig farligt at slæbe op p.g.a. dårlige arbejdsstillinger med tunge byrder.
  En elevator ville hjælpe i stor grad! Jeg vil anbefale det på det varmeste.

 • #85 Christina Jepsen skrev: 10-03-2020 22:12:21

  Selvfølgelig skal Rampelys være for ALLE 🤞

 • #86 Inge Marie Busk skrev: 10-03-2020 22:22:54

  Det vil give mulighed for at dårlig gående og kørestole bruger, også kan få mulighed for at deltage i alle de gode arrangementer der bliver lavet ovenpå. Håber der er mange som vil støtte dette projek

 • #87 Astrid Nordbo skrev: 11-03-2020 05:15:12

  Rampelys er et fantastisk sted og adgangsforholdene bør absolut blive tidssvarende!

 • #88 Mariane Fjendbo skrev: 11-03-2020 06:52:05

  Alle bør have lige nemt ved at tilgå kulturarrangementer. Også kørestolsbrugere og gangbesværede. Derfor 😊👌

 • #89 Lise Rothe skrev: 11-03-2020 07:59:28

  Kan man forestille sig det modsatte: “Rampelys har en masse spændende kulturelle tilbud til alle, - der kan gå på trapper”
  Nej vel? Det skurrer i ørerne!
  Endvidere er den manglende elevator kilde til dårligt arbejdsmiljø for musikere og lydfolk, der må slæbe alt gear op ad den stejle trappe.

 • #90 Anne-Dorte Jensen skrev: 11-03-2020 08:34:15

  Rampelys er byens hyggeligste spillested, et vigtigt kulturelt samlingspunkt der trænger til opgradering. En elevator og bedre toiletforhold har været længe savnet.

 • #91 Martin Haarup Pedersen skrev: 11-03-2020 09:24:31

  Kørestolsbrugere vil kunne få adgang til alt den gode musik. Ligeledes vil musikerer med tungt udstyr få det væsentligt lettere!

 • #92 Erik Pedersen skrev: 11-03-2020 09:29:28

  Er selv kommet på stedet i snart 40 år både som gæst og frivillig i flere af byens musikforeninger. Rampelys er et kæmpe aktiv for byen, men besøges i stigende omfang også af gæster fra de nærmeste større nabobyer. Stemningen på stedet og helt unik og findes ikke lige ret mange steder i Danmark - hvis om nogle.

 • #93 Dorthe Sørensen skrev: 11-03-2020 09:34:07

  En elevator til Rampelys er en super god ting at støtte. Det giver jo kørestolsbrugeres og andre gangbesværede mulighed for at opleve koncerterne på Rampelys

 • #94 Steen Olsen skrev: 11-03-2020 10:07:25

  Rampelys er en kulturinstitution i Silkeborg, som ikke kun laver mainstream kulturarrangementer (hvilket der iøvrigt ikke er noget galt med at lave), men også rummer nicherne, giver spirende elementer grobund og er med til at give en række unikke tilbud og oplevelser, som ikke findes andre steder ud over måske i de største byer.

 • #95 Jill rosenberg skrev: 11-03-2020 10:29:54

  Endnu flere kan få glæde af det dejlige hus.

 • #96 Tina Farries skrev: 11-03-2020 10:57:40

  Det er da en no-brainer at Rampelyset skal have en elevator. Det er jo uhørt at kørestole brugere ikke kan være med til de sindsyge gode arrangementer Rampelyset afholder.

 • #97 Steffen Egeberg Madsen skrev: 11-03-2020 11:01:20

  Rigtig god ide, at give gangbesværede mlighed for at høre live musik

 • #98 Trine Lauritzen skrev: 11-03-2020 11:36:00

  Jeg syns det vil være rigtig godt hvis rampelys musik sted kunne tilkøres med elevator. Stedet er centrum for Midtjylland s musik liv på rigtig mange måder for mange foreninger og mennesker fra nær og fjern. Jeg er selv handicappet men kan heldigvis bruge mine ben op ad trappen. Men jeg ved mennesker med mit handicap som ikke formår trapperne og ikke kan opleve de fantastiske koncerter og den mine stening som kun rampelys kan skabe. De handicappede kan så heller ikke bidrage med deres deltagelse selvom de er musiske mennesker. Det synes jeg er synd. Jeg tænker også at musikerne har brug for elevator til det tunge grej. Det må slide dem trætte før de skal spille selvom man ikke kan mærke det på dem fordi de altid yder så stort der. Men ryg skader vil bedre undgås med elevator.
  Venlig hilsen Trine Lauritzen

 • #99 Grethe skrev: 11-03-2020 11:56:30

  Det er synd og skam, at kørestolsbrugere og gangbesværede i så mange år ikke har haft adgang på lige vilkår med alle øvrige til de mangfoldige oplevelser, som Rampelys arrangerer. At frivillige kræfter gang på gang skal løfte tunge ting op og ned af trappen, er bestemt heller ikke godt for deres helbred. Lad dem få en elevator.

 • #100 Preben Nielsen skrev: 11-03-2020 12:38:27

  Jeg syntes at alle skal have lige adgang til kulturelle tilbud på Rampelyset, og at der skal passes på de frivillige.
  De gør et kæmpe og vigtigt stykke arbejde.

 • #101 Erik Lyngsøe skrev: 11-03-2020 12:54:45

  En elevator er en stor mangel, både for de stakkels musikere, der skal slæbe tungt gear op af en stejl trappe. Og så kørestolsbrugere og gangbesværede kan bruge vores fantastiske spillested

 • #102 Camilla skrev: 11-03-2020 13:48:51

  Jeg er selv kommet på Rampelyset siden jeg var en ung knøs og har fået mange gode koncert oplevelser samt hyggelige stunder med gamle bekendte som jeg synes alle skal have muligheden for at få 😊❤️

 • #103 Janus Kvamm skrev: 11-03-2020 13:53:08

  Kørestolsbrugere og andre handicappede bør have mulighed for at besøge dette kulturtunge sted.
  Spillede selv på Rampelys for nylig, det var særdeles besværligt at bære tunge forstærkere op ad de stejle trapper!

 • #104 Jens Kirk Graversen skrev: 11-03-2020 14:06:06

  Som pensionist, er det ofte en barriere, at skulle gå på stejle trapper. Skal man vælge smerterne for den gode oplevelse, eller bare droppe oplevelsen.

 • #105 Tanja skrev: 11-03-2020 16:45:07

  Man taler meget om inklusion og dette må da også gælde for spillesteder og andre offentlige steder. Så en elevator må da være et must, hvis der på en billig måde( i forhold til nyt spillested)skal gives alle borgere lige tilgang. Og hvis handicappede skal kunne omgås ikke handicappede. Mange i kørestol er velfungerende ellers og kan godt trænge til oplevelser udenfor hjemmet eller have mulighed for at få den glæde. Blive inkluderet i fællesskabet om en fælles musisk interesse

 • #106 Joan Nyborg skrev: 11-03-2020 18:01:22

  Rampelys er et rigtig hyggeligt spillested, og bestyrelsen gær et kæmpearbejde for at få gode musiknavne på scenen.
  Desværre udelukker beliggenheden på 1 sal - og for musikernes vedkommende, omklædning mm på 2 sal- hvor der kun er adgang via trapper, nogle fra at deltage. Og det er rigtig ærgerligt. Håber, Rampelys får mulighed for at etablere en elevator 🤞🤞🤞

 • #107 Yvonne hansen skrev: 11-03-2020 19:07:27

  Selvfølgelig skal i have en elevator til folk med det behov. Jeg støtter projektet 100%

 • #108 Niels Erik Petersen skrev: 11-03-2020 19:37:24

  Rampelys er et sted for alle der elsker musik. Også blandt ældre, gangsbesværede og kørestolsbrugere er der musikelskere, der har et ønske om at dele en fantastisk musikoplevelse med os andre. Det kan de kun hvis de får hjælp til at komme 'op af trappen'. Vi vil gerne kunne skrive 'brug elevatoren' foran rampelys

 • #109 Lotte Bruun skrev: 11-03-2020 19:54:54

  Det er fantastisk for både musikere og koncertgængere, at have et sted som Rampelys, så det ville være rigtig godt med en elevator, da trappe er ret stejl og gangbesværede kan have svært ved at komme op og ned. Udstyr i en elevator må også være ønskværdigt

 • #110 Peder Pedersen skrev: 11-03-2020 20:14:30

  Der kan overhovedet ikke herske tvivl om dette projekt.Det vil fremme og anerkende B´Sharp og Silkeborg som en handicapvenlig by.

 • #111 pernille skrev: 11-03-2020 22:20:11

  jeg vil gerne støtte etablering af en elevator og toilet til handicappet på Rampelys.

 • #112 Niels Erik Petersen skrev: 15-03-2020 11:42:57

  Hellere svæve end kravle

 • #113 Kim Winckler Pedersen skrev: 15-03-2020 22:57:19

  Det har længe været savnet, og vil være helt fantastisk, hvis der bliver en elevator, så folk med handicap også har en mulighed for at opleve de super gode arrangementer.

 • #114 Katrine Hald skrev: 16-03-2020 12:10:08

  Rampelyset har været så vigtig en del af min tid i Silkeborg. Den har en charme, som man ikke finder mange andre steder. Dog har jeg også selv arbejdet på spillestedet som frivillig og oplevet, hvor farligt det kan være, når der skal slæbes tungt musikudstyr op og ned at trapperne. Det er nemt at miste balancen med tungt læs i armene, og dette problem vil en elevator hjælpe meget på! Det vil også gøre det til en meget federe oplevelse og mere overkommelig opgave at være frivillig på stedet, udover den hjælp det vil være for musikerne.
  Jeg vil personligt også være meget glad, hvis en elevator kunne bringe mere mangfoldighed til stedet, sådan at også kørestolsbrugere og andre gangsbesværede får mulighed for at deltage i de mange kreative arrangementer, som stedet huser. Med det, vil det ikke kun give mulighed for flere ældre at komme ud, men også unge som mig, der måske har været forhindret af en kørestol i at opleve Rampelysets charme.

 • #115 Martin Bjerregaard Jensen skrev: 21-03-2020 23:04:47

  Jeg har ikke tal på de gange, jeg gennem årene, fuld af glæde og forventning, er gået op ad trappen til endnu en musikoplevelse på Rampelys.
  Hver gang som den mest selvfølgelige ting i verden. Glad for den gamle trappe, der emmer af historie og historier om ting, der er sket i det gamle hus.
  Som den mest selvfølgelige ting i verden uden tanke for, at den gamle trappe er en uoverstigelig forhindring for en del mennesker, for hvem det at springe op ad en trappe ikke mere er en selvfølgelighed.
  Også dem vil jeg gerne dele mine musikoplevelser med.
  Så jeg ser frem til, at de kan "komme med på vognen" via en elevator.
  Selv om jeg med mine 66 år stadig føler mig ung, kunne jeg jo også en dag få brug for den, og glæden ved at gå op ad trappen vil for mig blive endnu større, hvis jeg har en elevator ved min side fremover.
  At de mange frivillige, der er livsnerven i stedets arrangementer, slæber sig en pukkel til for ast jeg både kan høre musik og drikke øl, har jeg egentlig ikke før tænkt over, men dem skal vi da også passe på.
  Rampelys har i mange år været en del af mit musikliv, - med en elevator kan det fortsætte mange år endnu.

 • #116 Claus Bjarne Christensen skrev: 22-03-2020 07:11:26

  Elevator klogt - universelt design
  Vend elevatoren rigtig
  - som Ejer Baunehøj
  Ikke som Biografen Øst for Paradis (i Aarhus) - men dejlig biograf

 • #117 Jeanette Kjær skrev: 25-03-2020 18:23:11

  Skønt spillested som bør være for alle, og desuden nødvendigt at skåne de mange frivillige, som gør så stort et arbejde.

 • #118 Finn Them skrev: 25-03-2020 19:36:06

  Lad os få en opdatering så vi indfrier nutidens behov

 • #119 Nina Bardram skrev: 25-03-2020 20:23:45

  Det vil være så godt at alle kan gøre brug af de gode kulturtilbud, som Rampelys byder på.
  Det er ikke OK man ikke kan komme ind/op hvis man eks. er kørestolsbruger.

 • #120 Elin skrev: 25-03-2020 20:27:00

  Selvfølgelig skal Rampelyset gøres tidssvarende, så det er muligt for alle at deltage i alle de gode arrangementer. Derudover er det også et godt arbejdsmiljø ift at få musikinstrumenter bagt op og ned

 • #121 Søren Skriver skrev: 25-03-2020 21:29:17

  Godt og nødvendigt projekt.

 • #122 Stig Fisker skrev: 28-03-2020 15:57:07

  Jeg har været til gode arrangementer på Rampelys i 30 år og undrer mig over at gangbesværede stadig skal være beskåret de mange kulturelle oplevelser, der foregår her.

 • #123 Rikke Mikkelsen skrev: 31-03-2020 18:31:00

  Rampelys er et charmerende og fantastisk spillested. Det er en uundværlig del af Silkeborg. Et intimt spillested, hvor alle skal have mulighed for at opleve live musik.