Kulturlaboratorium i Brøndby Strand

Den gode idé

Midt i Brøndby Strand etablerer vi Danmarks første unge-drevne Kulturlaboratorium i et alment boligområde. Et sted, hvor børn og unge udvikler nye færdigheder, fællesskaber og selvværd gennem kreativt arbejde med film, foto og musik. Et sted, hvor de kan fordybe sig i den kreative proces, men også sammen skabe oplevelser for andre beboere. Alt lige fra koncerter til udstillinger og debatter - drevet af de unge selv og skabt i samarbejde med Turning Tables' professionelle instruktører.

Kulturlab’et bliver permanent og de fysiske rammer, som vi vil udvikle, er nytænkende.

Projektets fysiske rammer

Kulturlab'et bygges af gamle skibscontainere, der beklædes med polycarbonat. Container-elementerne udgør specifikke rum med faste funktioner - musikstudie m. lydisoleret vokalboks, film- og fotostudie samt en række arbejdsstationer med plads til fordybelse.

Mellem containerne, i kernen af konstruktionen, skabes åbne rum i to etager. De åbne fællesrum og de udendørs rum, der inkluderer en scene, bruges til events som koncerter og udstillinger og filmfremvisninger for alle beboere i området. Lab’et placeres midt i boligområdet - dér hvor de unge færdes.

Arkitektfirmaet Arcgency står bag.

Det omfatter projektet

Kulturlab’et er åbent 4-5 dage om ugen, ti måneder om året. Vi arbejder med tre områder:

Kunstproduktion: Den enkelte unge fordyber sig og udvikler sin kreative stemme i form af fx. musik, dokumentarfilm eller en fotoserie.

Kulturproduktion: De unge omsætter i fællesskab de enkelte kunstprodukter til events for andre - fx. når en fotoserie bliver til en fotoudstilling, hvilket indebærer budgetlægning, indramning, kommunikation og afvikling.

Døren til verden: De unge fremviser deres kunst til en national offentlighed (fx på Roskilde Festival) og løser opgaver for lokalt privat erhvervsliv.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektet ledes af Turning Tables Danmark, og aktiviteterne gennemføres af vores instruktører sammen med de unge. Projektet er forankret lokalt med boligselskaber, helhedsplan, folkeskole og klubber som nøglepartnere. Projektets drift og aktiviteter er finansieret frem til 2024.

Kulturlab’ets eksterne aktiviteter udvikles med de unge i samarbejde med Roskilde Festival, Cinemateket, Ungdommens Folkemøde, Copenhagen Photo Festival og Borups Højskole.

Kulturlab’ets frivillige er de unge selv. De skaber kunst og kulturbegivenheder til gavn for sig selv og beboere i og uden for boligområdet.

Relationen til lokalsamfundet

Gennem to pilotprojekter i Brøndby Strand i 2018 og ‘19 har vi opbygget en stærk relation til børn, unge, deres forældre, naboer og lokalmiljø. Ønsket om at etablere et permanent Kulturlab er fælles, og placeringen midt i boligområdet skaber et lokalt ejerskab. Og så udfylder det et markant tomrum i Brøndby Strand.

Der er 8000 beboere, mere end 1/3 børn og unge, og kun én ungdomsklub og ingen kulturfaciliteter. Vi har haft overvældende deltagelse i pilotprojekterne, og sammen med Brøndby Boligselskab en forventning om, at Kulturlab’et bliver et markant omdrejningspunkt for liv i området.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Åsmund Boye Kverneland skrev: 19-03-2020 16:40:52

  Turning Tables har den bedste vinkel på kulturindsats man kan ønske sig som boligområde. Det bliver en kæmpegave for Brøndby Strand at få dem ind.

 • #2 Rasmus Volden skrev: 19-03-2020 17:34:59

  Turning Tables kan noget helt særligt. Måden de engagerer lokalmiljøet og de unge er ganske enkelt enestående og fantastisk livsbekræftende. Fantastisk mulighed for Brøndby!

 • #3 Frank Rudolph skrev: 19-03-2020 17:37:18

  Vi i Center for Samskabelse, en afdeling i Himmerland Boligforening, har haft et tæt samarbejde med Turning Tables omkring et kulturtilbud til vores børn & unge i Aalborg Øst. De har virkelig gjort en forskel! Jeg kan varmt anbefale et samarbejde omkring et kulturlaboratorie i Brøndby Strand!

 • #4 Adam skrev: 19-03-2020 17:48:51

  Det ville være fuldkommen legendarisk at få Turning Tables til Brøndby. En bedre organisation finder man næppe som vil passe så godt ind.

 • #5 Morten Wallin Jensen skrev: 20-03-2020 00:45:16

  1.500 børn og unge og så kun ÉN ungdomsklub?
  Hvad sker der Danmark?

 • #6 Annelise lenander skrev: 20-03-2020 08:19:31

  Fantastiske Tuning Tables ville være fantastisk for Brøndby og omvendt ♥️

 • #7 Ruth Øllgaard skrev: 20-03-2020 08:45:36

  Turning Tables giver de unge en fantastisk oplevelse, fyldt med kærlig og fantastisk musik

 • #8 Yazmin skrev: 20-03-2020 22:05:27

  Både mine børn og jeg har haft fornøjelsen af at opleve TT på første hånd, vi er bosat i Brøndby og at få dem herud ville uden tvivl være en berigelse ikke kun for børn/unge kunst og kultur men for hele lokal miljøet det her projekt er en liga for sig selv, de formår at møde børnene og de unge hvor de altså i øjenhøjde og sammen opbygger/skaber de noget intet mindre end UNDERVÆRKER !

 • #9 Nicolai Bidsdtrup skrev: 21-03-2020 23:01:34

  Et permanent kulturlaboratorium for unge i Brøndby strand vil være et fantastisk forbillede for fælleskab og kulturel mangfoldighed

 • #10 Kristoffer Tarp skrev: 22-03-2020 21:01:49

  Jeg har set Turning Tables arbejde både ude i verden og der er kun et argument for, at de skal have støtte. Det virker! Det er den vildeste trampolin for social mobilitet overalt hvor de arbejder. Bh Kristoffer

 • #11 Tenna H skrev: 26-03-2020 19:07:16

  Lyder som et godt projekt, der kan være med til at skabe broer til omverdenen. Derudover tænker jeg også, at det kan ændre meget, at de unge oplever succes med noget kreativt i en tidlig alder.

 • #12 Zeynep skrev: 26-03-2020 20:28:12

  Det ville være en stor gave for børn og unge at have TT her i Brøndby Strand☺️