Lyngborgen for alle

Den gode idé

Vores drøm er at genskabe et sted, hvor alle mennesker kan mødes om naturen, roen og fællesskabet. Vi vil videreudvikle den 100 år gamle idé om et mangfoldigt sted, hvor byboere kan få muligheden for at komme ud i naturen. Dette var grundlaget, da frivillige i 1920 samlede ind for at købe den naturskønne grund i Odsherred og byggede feriekolonien Lyngborgen. Lyngborgen har været en stor succes, men har i dag brug for en nænsom modernisering, så endnu flere mennesker - og navnlig udsatte med særlige behov - kan få endnu mere glæde af Lyngborgen og den fantastiske natur i området.

Projektets fysiske rammer

Lyngborgen ligger fantastisk på en ca. 18 tønder stor grund ned mod Sejerøbugten. Hovedhuset, som blev bygget i 1920, er en firelænget bygning med 58 sovepladser, køkken, opholdstue og bad. Derudover er der fire små familiehytter og Naturskolen, en tolænget bygning med en 144 kvadratmeter stor prismehal med en fantastisk akustik. Naturskolen rummer et unikt potentiale til at blive et sted, hvor særligt udsatte kan finde ro, og det er netop her, vi ønsker at udvikle Lyngborgen, og skabe et multirum - til fælles madlavning, spisning, ro, afslapning og fysiske aktiviteter.

Det omfatter projektet

Naturskolen skal optimeres, så de uudnyttede faciliteter kan rumme en række forskellige aktiviteter og typer af besøgende. Bygningen skal optimeres, så den kan bruges året rundt, så vi kan tilbyde særlige forløb, som er målrettet udsatte, hvor vi matcher de behov, udsatte har, for ro og mulighed for at trække sig tilbage. Naturskolens lokaler er rigtig godt indrettet, så vi kan etablere et fællesskabskøkken, hvor man kan arbejde sammen om madlavningen. Vi ønsker at flytte køkkenet, så det ligger som en del af den lange længe, hvor man kan åbne de store trædøre ud mod den smukke natur.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Lyngborgen er en selvstændig del af Settlementet, som arbejder med socialt udsatte mennesker fra Vesterbro og hele København. Lyngborgens frivillige står for vedligehold, drift og udvikling af stedet. I dag er vi en gruppe på 50 frivillige, som lægger omkring 4.000 timer i Lyngborgen om året. Den frivillige gruppe består både af professionelle tømrere, snedkere, VVS’er, elektrikere og blikkenslagere. Frivilliggruppen skal stå i spidsen for moderniseringen af Lyngborgen i samarbejde med en lokal arkitekt, og kommer til at udføre alle de opgaver, som ikke kræver autoriserede håndtværkere.

Relationen til lokalsamfundet

Lyngborgen er åben for alle, også kommunens borgere. Der har gennem historien været et godt samarbejde med kommunen. Særligt i forhold til sportsaktiviteter, hvor der er blevet afholdt en række turneringer med kommunens sportsklubber på Lyngborgen. Derudover er Lyngborgen blevet brugt af en række daginstitutioner og nærværende projekt vil åbne endnu flere muligheder for samarbejde med lokale institutioner. Der er indgået aftaler med lokale håndværkere, som vil stå for de autoriserede opgaver til projektet.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Thomas jørgensen skrev: 13-03-2020 09:27:29

  Tillykke med de 100 år!
  Sikke et dejligt, befriende sted .... og sikke en god videofilm I har!
  Bemærk:

  TJ tømrerfirma vil hermed gerne sponsorere 3 dages gratis tømrerarbejde på Lyngborgen dette forår!

  Vh thomas Jørgensen
  TJ tømrerfirma ApS
  50598045

 • #2 Verner Hansen skrev: 13-03-2020 14:13:30

  Det er ikke for ingen ting, at Lyngborgen er blevet kaldt for "Vesterbros åndehul." Igennem 100 år har kolonien været samlingssted for børn og voksne, samt socialt udsatte familier på Vesterbro. Man finder ikke bedre fællesskab end her. Her er alle lige, og alle følger mottoet "Hjælpes ad" Kærligheden til stedet, har udmøntet sig i, at rigtigt mange med glæde laver et stort stykke frivilligt arbejde, hvilket er en forudsætning for, at Lyngborgen kan overleve. Min kærlighed til stedet igennem 74 år har gjort, at jeg stort set, lægger al min fritid som frivillig og ildsjæl i arbejdet for at bevare dette unikke sted. LYNGBORGEN LÆNGE LEVE.
  Hilsen. Verner Hansen.

 • #3 Helene Jautee skrev: 13-03-2020 14:18:51

  Stedet er så godt egnet til at grupper kan mødes og dyrke spændende aktiviteter. Hvor man både kan være sammen og man kan gå tur ved stranden og under træerne for at tanke ny energi ved at være for sig selv i natur. Vi har haft en vidunderlig danseworkshop sidste Nytår og det nye fællesrum er bare så smukt til dansen. Stedet er værd at støtte . Hel sikker.

 • #4 Katrin Reuther skrev: 13-03-2020 16:21:43

  Støtte til dette skønne sted, hvor flere generationer er vokset op, ville åbne op for mange flere aktiviteter og derved sikre Lyngborgens overlevelse. Når man kører på grusvejen op til Lyngborgen, så sænker skuldrene sig, og man flyver ind i en tidslomme fra fordums tid, hvor fællesskab, fællessang, fælles måltider, fælles værdier, sammenhold og solidaritet for alvor efterleves igen. Guitarerne findes frem, makeuppen lægges væk, håret får lov at gro, og børnene leger ude i det fri fra morgen til aften! Det ville være fantastisk at kunne bevare denne perle på jorden, gemt inde i en skov og tæt på vand. Frit for alle som vil, og alle er fri på Lyngborgen. Med ønske om støtte til dette fristed. Kærlig hilsen Katrin Reuther

 • #5 Maria Hviid Nielsen skrev: 13-03-2020 16:22:45

  Lyngborgen er alletiders sted for at være sammen, nyde naturen og undgå ensomhed. Med venlig hilsen Maira

 • #6 Camilla Reuther skrev: 13-03-2020 17:19:50

  Lyngborgen er et fantastisk sted som mange holder af. Et skønt fristed og frirum hvor mennesker mødes og nyder hinandens selskab.

 • #7 Maja Støckel Malm skrev: 23-03-2020 21:33:27

  Et fristed for udsatte og et fristed for familier i generationer. Det er ikke prangende eller prægtigt, men personligt og pladserer sig midt i hjertet. Lyngborgen længe leve - lad os hjælpes ad med at det vil ske!

 • #8 René la Cour Sell skrev: 24-03-2020 05:00:33

  Lyngborgen er et fantastisk sted, ikke bare pga naturen, historien, formålet og det der sker der oppe, men fordi stedet skaber fællesskaber og engagement hos frivillige, der gør en indsats for en bedre verden!

 • #9 Kim Eilertsen skrev: 24-03-2020 09:27:55

  Lyngborgen er et fantastisk åndehul for både børn og familier

 • #10 Karina stephens skrev: 24-03-2020 13:13:14

  Lyngborgen er verdens bedste sted at være for børn og voksne ❤️

 • #11 Jette Riis skrev: 25-03-2020 01:45:01

  Lyngborgen er det sted hvor du efter en uge eller mere sammen med andre har fået ladet de sociale batterier op. Og på vejen hjem tænker wauw verden udenfor eksistere endnu, derfor ❤️ jeg dette sted

 • #12 Christian Skytte skrev: 27-03-2020 08:39:48

  Mere natur til mennesket 🌱🥰♥️

 • #13 Lisbeth kjærsgaard skrev: 27-03-2020 08:42:00

  Flere natursteder til byboerne 🍀🌱🏡♥️

 • #14 Annemarie Krarup skrev: 30-03-2020 11:56:35

  Et dejligt sted med et godt formål. Lyngborgen fortjener støtte :-)

 • #15 Karen Wolf skrev: 01-04-2020 00:22:09

  Der er megen værdi i 100 års historie,smuk natur, bygninger, ildsjæle og mange ideer til at bruge disse rammer bedre. Der mangler en økonomisk indsprøjtning for at kunne udnytte dette potentiale fuldt ud

 • #16 MarieB skrev: 01-04-2020 05:24:44

  Jeg støtter Projektet