Maribo sø- og vinterbadeanstalt

Den gode idé

Opgradering af den tidligere sø badeanstalt, som i mange årtier har været en vigtig brik i byens og den tidligere Maribo Kommunes friluftsliv, med mange besøgende.
Vores idé er, at der skal bygges et hus på ca. 100 til 110 m2. med en offentlig afdeling indeholdende toilet samt omklædnings faciliteter. Det foreningsejede område skal rumme omklædning, sauna, bad, toilet og opholdsrum. Den foreningsejede del, er tænkt som et samlingssted for vinterbadere og foreningens medlemmer. Andre foreninger skal kunne leje sig ind i den foreningsejede del.
Huset placeres øst for Maribo Kajakklubs hus.

Projektets fysiske rammer

Området rummer badestrand, bro samt legeplads og der har tidligere været en badeanstalt med omklædning og toiletforhold.
Området er en del af Naturpark Maribosøerne, hvilket vi mener, vil give et ekstra flueben, når folk ser på bosætning på Lolland at der også mulighed for at bade og vinterbade i søen under ordentlige forhold. Projektet er tiltænkt som tilbud til kommunens borgere, samt andre besøgende mm. Projektet vil også indeholde faciliteter for kørestolsbrugere med omklædning og toiletforhold. Til vandet opføres der rampe til kørestolbrug.

Det omfatter projektet

Der opføres en bygning, med en offentlig og foreningsejede afdeling øst for Maribo Kajakklubs hus og den offentlige badestrand. Bygningen er bevidst lagt med den lille lund som baggrund, for at bevare udsigten mellem lunden og kajakklubben. Samtidig ønskes huset opført i materialer som falder naturligt ind i de omkring ligende omgivelserne.
For at kunne bygge er det økonomien som skal på plads. Efterfølgende skal der byggetilladelse og godkendelse fra andre offentlige myndigheder,
På nuværende tidspunkt har vi ikke andre planer om andre aktiviteter, selvom der er mange muligheder i området.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Foreningen Maribo sø- og vinterbadeanstalt er en ren frivillig drevet forening, bestående af lokalt forankrede personer. Foreningen består af formand, kasserer og sekretær samt 2 bestyrelsesmedlemmer, disse er alle involveret i projektet på den ene eller anden måde.
Det som bestyrelse og medlemmer vil deltage i er malerarbejde udvendig og indvendig, udvendig belægninger af fliser og træ, samt andet forekommende arbejde frivillige kan udføre løbende under byggeriet.
Flere fra bestyrelsen har været og er med i større frivillige projekter, så vi mener vi er godt rustet til opgaven.

Relationen til lokalsamfundet

Lolland Kommune har givet anlægstilskud til projektet, samt de er ejer af området. Flere foreninger har vist interesse for, at bruge faciliteterne til omklædning og møder. Der er holdt informationsmøde med interesserede borgere og foreninger som viste interesse for projektet. På nuværende tidspunkt er der ca. 200 borgere som vil være med. Maribo sø- og vinterbadeanstalt har et ønske om at andre foreninger skal kunne bruge huset mod betaling, da der skal økonomi til at drive huset.Flere foreninger har vist interesse for brug af faciliteterne, bla. Lolland Falster Livredderklub osv.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Conni Bramsted skrev: 07-01-2020 07:10:45

  Fantastisk projekt og godt tænkt. 👍
  Godt initiativ at frivillige og rigtig godt for byen.
  Kan kun støtte det 100 %.

 • #2 Søren Skovbølling skrev: 07-01-2020 07:34:59

  Fantastisk, hvis dette bliver en realitet.

 • #3 Allan Blindbæk skrev: 07-01-2020 19:48:06

  Lyder som et fantastisk tiltag. Håber det kan realiseres.

 • #4 Tommy Ritter skrev: 07-01-2020 21:28:08

  Jeg håber, tiden er moden til, at sådan en fantastisk idé kan få den nødvendige opbakning og søsættes (😁). Vi er flere gennem tiden, som har forsøgt at få opbakning til en genopførelse af den historiske badeanstalt i dens oprindelige form.

 • #5 Christina Brydegaard skrev: 08-01-2020 06:13:07

  Godt projekt. Et smukt sted med historie for mange. Jeg lærte selv at svømme her på den tidligere badeanstalt :-)

 • #6 christen hansen skrev: 08-01-2020 11:51:59

  Det er et rigtigt godt projekt. Søen er efter en biologisk opretning nu velegnet til at bade i, og med dette projekt, kan man få et sted, hvor byens borgere igen kan bruge søen, som den er blevet i generationer.
  Med de tænkte faciliteter endda hele året.

 • #7 Liselotte Paaske Nielsen skrev: 12-01-2020 20:14:15

  Maribo Sø er en unik naturperle med stor aktivitet om sommeren og vinterbadere som mangler faciliteter og mødested. - at bade i grupper styrker fællesskaber, sundhed og optimisme. Vores område har stigende turisme og dette tiltag vil styrke helårsturismen

 • #8 Søren Gravlund Højrup skrev: 16-01-2020 19:41:54

  Skønt initiativ. Vi er allerede mange , der bader hele året i søen og det bliver dejligt med en sauna - jeg glæder mig allerede.

 • #9 Joan skrev: 19-01-2020 08:06:08

  Et pragtfuldt område, hvor jeg har tilbragt min barn/ungdom og som mine børn & børnebørn nyder godt af i dag.

 • #10 Carsten Helweg Christiansen skrev: 19-01-2020 23:21:34

  Fantastisk ide at genopføre et godt og folkeligt aktivitetssted, hvor mennesker i alle aldre uforpligtende kan mødes med udgangspunkt i sommer- og vinterbadning. Aktiviteten vil naturligt udvikle nye ven- og fællesskaber.