Mobil studiebolig prototype

Den gode idé

I Danmark er der en stigende studieboligmangel. I København er der stadig rigtig mange studenter der mangler et overkommeligt og bæredygtigt sted at bo. I selve København er der 200 tomme grunde inden for 5 km diameter fra universiteterne.
Den aktuelle situation opmuntrede os til at lede efter innovative løsninger som kan anvendes i vores by. Derfor vil vi gerne midlertidigt bruge de uudnyttede jordarealer til at opføre bæredygtige og billige studieboliger. Vores modulære træ huse er rettet primært mod de byggepladser der er tilgængelige i et kort tid dvs. 3-10 år.

Projektets fysiske rammer

Vi ønsker at bygge et modulær system, lavet af fuldt præfabrikerede træ elementer der kan hurtigt etableres på pladsen og flyttes. Forskellige moduler, hver med sin egen funktion, kan arrangeres på en måde, der passer bedst til de aktuelle forhold på byggepladsen. Moduler der er arrangeret på den rigtige måde skaber en god udsigt og lukker fra støj fra trafikken, men på samme tid inviterer alle fra det offentlig rum. Det er muligt at opføre huse hvor som helst i Danmark og i hele verden og tilpasse antal af huse efter behøv. Vores mål er at bruge robuste materialer der kan genbruges.

Det omfatter projektet

Vores mål er at etablere prototype og teste den før vi kan udvikle projektet til en større skala. Vi ønsker at involvere studerende i udvikling af projektet gennem workshop. Vores plan er også at invitere investorer og jordejere for fremvisning. Vores langsigtet mål er at udvikle studenterfælleskabet. Vi vil derfor skabe et bæredygtig social miljø for studerende til at bo i og vores plan er at engagere studerende i forskellige aktiviteter. Vores mål er at komme med forskellige forslag og løsninger der kan bidrage til FN verdensmål.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Ligesindede fagfolk drevet af passion har frivilligt begyndt til at engagere sig vores projekt for at skabe bæredygtige boligløsninger.
Projektaktører om bord på det nuværende tidspunkt: Københavns Kommune, bygherre, ingeniør, arkitekter, produktionsanlæg manager, jordejere, investorer, marketing ekspert, frivillige studerender som udvikler af bæredygtig fællesskab.

Vores drøm er at fremtidige beboere - studerende kan selv, til en vis grad, stå for at drive fælleskabet og være med til at organisere arrangementer som fællesspisning osv.

Relationen til lokalsamfundet

Placemaking - vi vil skabe et sted, hvor studerende ønsker at bo, bidrage til fællesskabet, og deltage i aktiviteter.
Live-work-play - workshops, foredrag og andre begivenheder, der kunne tiltrække alle, ikke kun beboer.
Drivhuse - lokal mad
Social retfærdighed - vi sigter mod at opnå et mangfoldigt fællesskab, hvor studerende fra alle samfundsgrupper bliver inviteret.
Ungdomsbeskæftigelse - Mulighed for at studerende selv kan drive Mobile Hut. Fællesskabet er også et sted hvor beboere kan få hjælp til at udvikle deres mikrovirksomheder og udveksle viden.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Jais skrev: 25-03-2020 18:36:45

    Super spændende projekt glæder mig til at høre mere :)