Rideturister&lokale mødes i Karleby

Den gode idé

En levende landsby består af både unge og gamle, børn og voksne, fastboende og besøgende.

Vi ønsker at fremtidssikre landsbyens centrale mødested - den gamle brugsforening i Karleby - gennem en energioptimeret renovering og tilbageførsel af den gamle bygning til sit oprindelige udtryk.

Vi har et fælles samlingssted med foredrags-café, aktivitetshus og mødested for de unge, men ønsker at skabe overnatningsmuligheder for turister til hest (høhotel) og på cykel og derved skabe et fælles rum for mødet mellem turister og de lokale borgere i Karleby; En landsby i landsbyklyngen Falsters Hjerte.

Projektets fysiske rammer

Midt i Karleby ligger den gamle brugsforening, bygget i 1907 af Karleby's borgere. Siden 1992 har den fungeret som engageret landsbyforening til brug for byens borgere.

Landsbyforeningen arrangerer café med foredrag, levende musik til fællessang, sommerlege på brugspladsen med boldspil, konkurrencer for både børn og voksne og efterfølgende grillfest om aftenen til en kop kaffe og en tår øl.

Her er i dag allerede mange aktiviteter, men vi ønsker at inkludere turister (både på hest og cykel) i fællesskabet, ved at skabe en førstesal med overnatnings-faciliteter til dem.

Det omfatter projektet

Vi ønsker at ombygge brugsuddelerens gamle bolig på 1. sal i brugsforeningen til "hø-hotel" for ride/cykel-turisterne (faciliteter til hestene skal være udenfor :-)).

Det påtænkes, at der skal være soverum, tekøkken, toilet og bad, således at turisterne har alt, hvad de har brug for. De får mulighed for at benytte sig af de lokale faciliteter og aktiviteter, hvis de har lyst og kan tage på ture ude i den skønne natur langs Østersøens bøgeskove.

For at projektet skal lykkes, trænger huset til:
Nyt tag
Renovering og indretning af hele 1. sal
Installering af luft-vand til varme anlæg i huset

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Ideen til projektet er opstået i et samarbejde mellem Landsbyforeningen i Karleby drevet af frivillige (kontakt-person: Anne Grethe Olsen) og en arbejdsgruppe dannet under et udviklingsprojekt i klyngelandsbyen Falsters Hjerte: Styrk livet i Falsters Hjerte (kontak-person: Kirsten H. Høegh-Andersen, kirsten@hoegh-a.dk, 22445210).

Falsters Hjerte har stor erfaring med frivillige projekter og er støtte for Landsbyforeningen, som skal drifte projektet. Falsters Hjerte har bla. sikret Fibernet til hele området.

Landsbyforeningens medlemmer har stået for den løbende renovering af stueetagen.

Relationen til lokalsamfundet

Vi kommer fra et område med tradition for at ændre vore grundvilkår.

Vi har lang og konkret erfaring med at udvikle og bevare vores område gennem lokal forankring og lokal engagement. Vores vision er at skabe et bæredygtigt fællesskab og udvikle moderne levedygtige landsbysamfund. Det giver os en samhørighed og fællesskab, der gør det trygt og godt at bo her.

Falsters Hjerte er et 74,2 km2 stort område på Østfalster i Guldborgsund kommune. Karleby er ét af 11 landsbyer, der udgør klyngelandsbyen Falsters Hjerte.

Projektet udføres i samarbejde med Guldborgsund kommune.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Kirsten Kirkhøj skrev: 01-02-2020 13:11:59

    Det er da en glimrende idé! Tror, det bliver meget populært.