Sammen skaber vi 'Momentet'

Den gode idé

Lystrup Svømning er mere end en svømmeklub! Derfor vil vi i området foran Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter - 'Momentet' skabe rammer, som indbyder alle til aktivitet, fællesskab, og motion. Vi vil etablere et udemiljø, som inspirerer børn og unge til at deltage i idræts- og motionsmiljøet sammen med deres familier. Vi vil gennem et spændende miljø i lokalsamfundet forene aktiviteter med idrætscenteret, skolen, handelscenteret og lokalcenteret. Med inddragelse af frivillige og ansatte i klubben skal området invitere til sammenskabelse og samarbejde på tværs til gavn for Lystrup og omegn.

Projektets fysiske rammer

Aktivitetsområdet placeres i tilknytning til 'Momentets' indgang og tæt på Lystrup Skole. En ny sti skal koble området sammen med det nuværende stisystem, så det er let for alle at komme til og fra, samt skabe sammenhæng mellem Lystrup handelscentrum, idrætscenteret, institutioner og lokalcenteret. Området etableres, hvor der i dag er cykelskurer. Projektet har også til hensigt at etablerer nye cykelskure og dermed åbne området op og gøre det attraktivt og indbydende. Arkitektonisk skal området spille samme med eksisterende bygninger med røde tegl, som opføres som en snoet mur rundt i området.

Det omfatter projektet

Vi er overbeviste om, at hvis vi skaber et miljø, hvor der er aktivitet, samvær og interaktion, vil det bidrage til en mental sundhed for byens borgere. For at forene området med 'Momentet' bygges området op omkring fem zoner, som hver kobles til et af De 5 baderåd. Zonerne indeholder elementer der fordrer til leg, motion, læring og fællesskab. Udvalgte steder bliver udsmykket af den lokale kunstner Hans Krull. Tanken med dette samarbejde er at skabe et byrum, som æstetisk og lokalt danner ny historie og samler byens borgere. Området skal også indeholde en multibane og et grill område.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Til at varetage projektet har Lystrup Svømning gennem borgerinddragelse fundet frivillige lokale interessenter, som er etableret i et byggeudvalg og idéudvalg, som har været med til at skabe rammerne og grundlaget for projektet - både inde og ude. Lystrup Svømning vil stå for vedligehold, aktivitetsskabelse og drift af området. En opgave foreningen sagtnes kan bære, da vi nyder stor succes som forening, og er bygget op om et solidt fundament, der tager udgangspunkt i foreningstanken og derfor sætter pris på og forstår betydningen af involvering af engagerede og glade frivillige.

Relationen til lokalsamfundet

Tanken med det nye område er, at det skal kunne benyttes af alle målgrupper og borgere i Lystrup. Der er allerede i dag er et stort flow af mennesker, men der mangler et sted, hvor man kan mødes. Tanken er at området altid skal summe af liv, om det er børnehaverne der er på tur, skolens elever der benytter det i frikvarteret eller seniorerne der læser avis, så er alle velkomne.
Derfor vil der også være plads til de yngste og de ældste, til forældrene og teenagerne, medlemmer af svømmeklubben og folk der ikke er medlemmer af svømmeklubben. ALLE må være med i 'Momentet'.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Noah Oliver Mortensen skrev: 10-02-2020 13:17:02

  Jeg syntes det er et spændende projekt og det fortjener et like.

 • #2 Mathias Schjødt-Pedersen skrev: 21-02-2020 12:32:08

  Det her bliver spændende siger jeg jer!

 • #3 Lis Jørgensen skrev: 22-02-2020 23:21:36

  Et unikt projekt som med garanti vil samle Lystrup i mange sociale sammenhænge. Det har vores fulde opbakning!

 • #4 Sofie Frandsen skrev: 25-02-2020 15:30:06

  Juhuu, sikke en god idé, det vil jeg gerne benytte mig af. Glæder

 • #5 Michell Misfelt skrev: 25-02-2020 16:23:01

  Spændende projekt som vil komme hele samfundet til gode. Dejligt med en forening der ikke kun tænker på deres nuværende medlemmer men også på de eventuelle fremtidige medlemmer. De fortjener helt klart et like.