Tiny Varigheden

Den gode idé

Tiny Varigheden er et stort forsøg med små huse (Tiny houses) på Køge Fælles Jord og eksperimenter med reelt bæredygtig livsstil. Vi opfører 11 små hjem og et fælleshus, der skal integreres harmonisk i naturen og vise vejen for byudviklingen i området. Vi demonstrerer en CO2-lagrende livsstil i selvforsynende klynger af små hjem, der deler jord og fællesfaciliteter. Forskellige typer mennesker inviteres til at leve sammen og indgå i eksperimenter i samarbejde med universiteter; Huse af genbrugsmaterialer; Lokale fødevarer fra madskoven; Samkørsel; -og vi lærer og inspirerer hinanden undervejs.

Projektets fysiske rammer

Køge Fælles Jord udgør i alt 2,5 ha kommunal jord, som dyrkes efter permakultur principper. Imellem madskoven, terapihaven, grøntsagshaven og udekøkkenet, ønsker frivillige iIdsjæle at designe og bygge 11 små huse (4 til familie, 6 til enkle, 1 til gæster/forskere) og et fælleshus til at lære og inspirere med fremtidens CO2-lagrende byudvikling. De bygges af genbrugsmaterialer og fælleshuset leverer fællesrum for at facilitere samskabelsen af den selvforsynende klynge. Indbyggerne dokumenterer deres livsstils footprint i samarbejde med forskere.

Det omfatter projektet

Projekter indeholder fem faser:
1. Designfasen med en invitation til frivillige med workshops til design af de små huse og deres sammenhæng med landskabet.
2. Detaljeringsfasen med et åbent kontor og udstilling, på Køge Fælles Jord og online, for at få input fra alle, samt godkendelse af de valgte designs i Køge Kommune
3. Bygningsfasen med en serie af bygningsworkshops med frivillige og lokale fagfolk.
4. Samlevelsesfasen, hvor pionererne prøver at leve en CO2-opbevarende livsstil.
5. Offentliggørelses- og formidlingsfasen af læring af eksperimenterne.
Vi søges milder til de første tre faser.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektet drives af ildsjæle fra Køge Fælles Jord foreningen og sker som en åben læringsproces i samarbejde med Grøn Omstilling i Køge Kommune, Københavns Universitet og eksperter inden for bæredygtig bosætning. Erhvervsfonden Connect Køge involverer lokale entreprenører og virksomheder. Fagfolk og forskere bistår med rådgivning, beregninger, målinger og dokumentation af CO2-lagring og Carbon footprint. Civilsamfundet inviteres til at samskabe de forskellige faser fra design til opholdssted via et åbent kontor, samt udstillinger og arrangementer i Det Grønne Hus i Køge og på Køge Fælles Jord.

Relationen til lokalsamfundet

Køge Fælles Jord (KFJ) er en forening, som er drevet af frivillige ildsjæle og har ca. 500 frivillige brugere af stedet. KFJ arbejder for genopbygning af jorden og genopbygning af mennesket. Madskov, grøntsagshave og terapihave er alt sammen drevet af frivillige. De kommende tiny huse skal beboes og bygges af frivillige. Der vil være ekspertrådgivning fra lokale virksomheder til design og komplicerede konstruktioner, så vi sikrer at kvalitet og bæredygtighed af bygningerne er helt i top og kan opskaleres til brug i den fremtidige bydel og som inspiration i Danmark og Europa.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Ditlev Nissen skrev: 15-03-2020 16:17:21

  Et super godt og vigtigt projekt. Alle kommuner i landet bør give plads til og engagere sig i lignende projekter.

 • #2 Lise nielsen skrev: 15-03-2020 20:57:27

  Lyder som et rigtig vigtigt projekt.

 • #3 Anne Vinter skrev: 23-03-2020 06:30:03

  Dét projekt vil jeg gerne være med i!!

 • #4 Mickal Andersen skrev: 23-03-2020 15:51:17

  Wow 💚 det lyder som en rigtig god idé 💚 Det kan blive et stort nyt trækplaster for det sunde grønne 💚 Køge og omegn 🌍 Mvh. Mickal

 • #5 Niels Rolskov skrev: 23-03-2020 15:55:09

  Vigtigt projekt vi skal skaffe bæredygtige boliger til folk med anderledes behov :-)

 • #6 LENE SØNDERGAARD skrev: 24-03-2020 12:48:05

  HVOR LYDER DET GODT OG VIGTIGT. GLÆDER MIG TIL AT FØLGE.

 • #7 Phillip Bøgh skrev: 24-03-2020 13:57:57

  Kære Tiny Varigheden

  Visionerne og ånden i jeres projekt lyder fantastiske, og vi vil fra LØS (Landsforeningen af Økosamfund) gerne støtte denne slags idéer! Derfor kommer vi gerne forbi og fortæller hvilke erfaringer vi har fra de 70 økosamfund vi organiserer og nu 30 år som paraplyorganisation. Især giver vi gerne vores erfaringer i at få fællesskaber til at fungere vel-udbygget og vi er i gang med at samle lavpraktisk viden fra alle områder - så gode fælles visioner om at vi gør vores for klimaet, biodiversiteten, harmoniske fællesskaber, bæredygtig livsstil... Vi vil gerne høre mere om Jeres tanker og erfaringer, så vi også kan sende dem videre ud i verden.

  Bedste hilsner,

  Phillip@okosamfund.dk

 • #8 Oliver Skjønnemand skrev: 25-03-2020 20:11:11

  Der vil jeg gerne bo!