Vinderup Vandtårn

Den gode idé

Renovering af vores gamle vandtårn skal resultere i et mødested for lokale aktiviteter, foreningsliv, kunst og kultur i et område af Nordvestjylland, hvor der er langt mellem denne slags tilbud/muligheder.

Projektets fysiske rammer

Vandtårnet blev bygget i 1926 og var i drift indtil 1977. Det er med årene blevet byens vartegn. Her sover julemanden, indtil han bliver vækket ind under jul. Så står han op og går med børn og andet godtfolk i procession gennem byen! I 2016 solgte kommunen tårnet og det er nu købt af foreningen med det ene formål at renovere og drive tårnet. Bygningen er erklæret bevaringsværdig.

Det omfatter projektet

Foreningens formål er at gennemføre en skånsom ombygning, så tårnet kan bruges til sociale og kulturelle aktiviteter i lokalområdet.

Renoveringen omfatter:

Fjernelse af gamle interiør.
Indsætning af tre nye dæk.
Montering af trapper langs væggene og en vindeltrappe til øverste dæk.
Isætning af otte vinduer i øverste etage og fire på hver af de øvrige tre etager.
Toilet og tekøkken i stueetagen.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Byggeriet styres af projektgruppen, som består af foreningens bestyrelse og initiativtagere. Der er kalkuleret med, at en del af arbejdet udføres af (mange) frivillige, som allerede har givet tilsagn. De store og tunge opgaver skal udføres af virksomheder med den fornødne know-how. Budgettet hviler på hjemtagne tilbud (min. to for hver entreprisedel).

Relationen til lokalsamfundet

Som anført er tårnet vartegn for vores lille stationsby og har optrådt på mange postkort og plakater. Kunstforeningen og fotoamatører vil her kunne opsætte skiftende udstillinger, handelsforening og lokalhistorie vil kunne afholde møder, og private vil kunne leje sig ind for en dag eller aften. Her kan øves musik og revy/dilletant.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 PRTME skrev: 01-03-2020 09:29:43

  #Vinderupvandtårn #vinderupvandtaarn
  #vinderup
  #Limfjorden

 • #2 Torben Gudiksen skrev: 01-03-2020 20:11:04

  Bestemt et projekt der fortjener støtte. Flot initiativ.

 • #3 Klaus Flæng skrev: 02-03-2020 16:37:49

  Et projekt båret af ildsjæle fortjener støtte og alt den opbakning de kan få.

 • #4 Carsten Sandfær skrev: 02-03-2020 20:20:49

  Renovering 👍🏻👍🏻

 • #5 Jan Paarlberg skrev: 05-04-2020 11:41:45

  Jeg er forhenværende ansat hos Alfred Priess, bor i Holstebro og er tilknyttet aktiviteter i Struer, Lemvig og Sevel. Sandelig er Vinderups Vandtårn et varetegn for byen. Det er så tydeligt synligt fra f.eks. Øster Strand i Struer.