Godset i Kolding

På spillestedet Godset i Kolding har en gruppe ildsjæle omdannet tre gamle togvogne til backstage-faciliteter, der har forbedret forholdene for musikere og frivillige.

Den gamle godsterminal har siden 2001 dannet ramme om primært rytmisk musik, men også teater og foredrag, og med foreningen Rock’In House har stedet en stærk frivillig organisation bag sig. Men indtil for nyligt gjorde godsterminalens utidssvarende faciliteter det daglige arbejde besværligt for de mange frivillige, der er tilknyttet spillestedet. Derfor opstod idéen om, at sporene på den gamle godsbaneperron kunne bruges til at afhjælpe problemet. 

Som svar på udfordringen købte Foreningen Rock’In House tre togvogne og parkerede dem på sporet udenfor. Nu er vognene - en tidligere postsorteringsvogn og to kreaturvogne - indvendigt blevet indrettet til backstagefaciliteter og depotrum. Og for at holde den rå stil på godsbanen blev en lokalkendt graffitikunster inviteret til at udsmykke vognene udvendigt.

For koncertgæster såvel som de mange rejsende til og fra Kolding Banegård står Godset i dag som et sammenhængende, kreativt og urbant miljø. Og projektet skaber dermed balance mellem den gamle godsterminals historiske brug og den brug, bygningerne har i dag. Udover de autentiske backstagerammer har projektet også betydet bedre arbejdsforhold for ildsjælene - bl.a. er én af godsvognene blevet depotrum, så slæbearbejdet er blevet mindre. Resultatet er, at de nye backstagefaciliteter - sammen med det store frivillige engagement - er med til at profilere spillestedet og tiltrække endnu flere gode kulturoplevelser til Kolding.Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet