Marebjerggård

På Sejerø danner en gammel landbrugsejendom, Marebjerggård, ramme om en årlig musik- og kunstfestival, der tiltrækker 5000 gæster. Festivalen tager udgangspunkt i øens stedbundne kvaliteter.
Naturen havde nærmest overtaget den forfaldne landsbrugsejendom Marebjerggård, da en ildsjæl i 2010 fik øje på dens smukke beliggenhed og magiske stemning. Fordi stuehuset var ramt af skimmelsvamp og laderne i fare for at styrte sammen, havde ejerne ingen planer om at tage ejendommen i brug. Så fik to ildsjæle brugsretten til ejendommen, og de satte sig for at starte en festival på stedet. 

I dag er Marebjerggård blevet transformeret til et aktivt værksted og årlig festivalplads - med de dragende rammer og genbrugsmaterialer som udgangspunkt. Siden 2011 har Sejerø Festival skabt rammerne for en weekend med fokus på kunst, musik og rumlige installationer. 500  festivalbilletter rives væk på få dage, og for en weekend er øen som forandret.

De fleste gæster og frivillige kommer udefra, men lokalbefolkningen tager også del i festivalen – ofte med en sund skepsis, men også stor nysgerrighed overfor projektet. Med ombygningen af gården viser ildsjælene, hvordan man på en bæredygtig måde kan forvandle og genanvende en funktionstømt landbrugsejendom i et af Danmarks yderområder. Og med festivalen tilføres ny energi og nye idéer til øen, samtidig med at den lokale stolthed stiger.


Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet