Modernisering af Ringe Bio

Den gode idé

Ringe Bio har fungeret som biograf siden 1916 – gennem hele udviklingen fra stumfilm til talefilm, farvefilm og senest digitalisering. Foreningen, der driver biografen, ønskede at iværksætte en modernisering – og "løfte" facaden ved at genetablere den gamle hovedindgang. Biografsalen har fået nye stole, mere plads mellem rækkerne, samme gode udsyn fra alle pladser - og bedre adgang for kørestolsbrugere. Desuden er den blevet indrettet, så den også kan bruges ved foredrag - og foyeren er blevet udvidet med café og mødested - til gavn for de 16.000 årlige biografgængere - og kulturmiljøet på Midtfyn.

Projektets fysiske rammer

Den gamle bygnings smukke facade er bevaret, bortset fra, at den gamle hovedindgang er blændet og bruges som udhængskasse til filmplakater. Desuden er der tidligere tilbygget et ”tårn” på venstre side af bygningen, som fører en trappe op til 1. sal med adgang til balkonen. Biografen rummer stadig kun én biografsal med 188 pladser på gulv og balkon. Der er indgang til biografen i bunden af ”tårnet” gennem en smal foyer til venstre for biografsalen. Indgang til biografsalen er nederst i foyeren til højre - i bunden af foyeren er der toiletter – og til venstre en disk med billet- og kiosksalg.

Det omfatter projektet

Biografsalen er blevet renoveret, så vi har opnået mere plads mellem rækkerne, samme gode udsyn og lyd fra alle pladser og bedre adgang for kørestolsbrugere. Balkonen er nedlagt, gulvets stigning øget, de eksisterende 188 stole fra 50´erne erstattet af 99 nye stole. Scenen er udvidet - og der er skabt mere plads foran scenen, så salen kan bruges ved fx foredrag - og der er etableret depotrum under gulvet. Sidst men ikke mindst er der indrettet café og mødested, hvor publikum kan mødes før - og efter forestillingerne. Biografens karakteristiske facade er tilført et løft ved at genetablere den gamle hovedindgang.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Biografforeningen har gennem frivillig drift af biografen opsparet 800.000 kr., som blev skudt i moderniseringen. Siden 2011 er pågået en livlig dialog og research omkring behov og ønsker til modernisering. Bl.a. har frivillige været rundt og se på andre biografer, som er blevet istandsat - sågar en biograf i Berlin. Ud fra ønsker og krav til fremtidens Ringe Bio, fik foreningen udarbejdet et principforsalg for ombygning og ny-indretning ved arkitekt Steffen Søby. Bestyrelsen har haft ansvaret for moderniseringsprocessen og har lagt mange frivillige timer i projektet.

Relationen til lokalsamfundet

Ringe Bio har været en stor del af områdets kultur- og underholdningstilbud siden åbningen i 1916. I dag er biografen den eneste på Midtfyn med ca. 23 km til biograferne i Svendborg og Odense. Biografforeningen er meget åben for ønsker både m.h.t. hvilke film vi skal vise og m.h.t. at udnytte rammerne til arrangementer. Vi har derfor et godt samarbejde med områdets institutioner, foreninger og det lokale erhvervsliv, som flittigt bruger bio – både via vores tilbud og til en række private arrangementer. Kommunen ejer bygningen og har skudt 1.500.000 kr. i projektet.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Henrik Busk skrev: 21-01-2015 12:01:38

  Det er et fantastisk projekt, det er det fordi Ringe Bio er en af de ældste i landet. Det er derfor også vigtigt, at biografen består mange år frem, det gør den kun, hvis denne modernisering bliver gennemført. Hvis det ikke sker vil Ringe vil dermed miste et vigtigt kultur samlingspunkt. Hvilket vil være en skam, da der sælges 16.000 billetter om året, det beviser, at der er behov for en biograf i Ringe og omegn

 • #2 Anne Mette de Visser skrev: 21-01-2015 12:48:00

  Alle de over 100 frivillige, flittige og tjekkede ildsjæle bag Ringe Bio har min fulde opbakning til moderniserings-projektet. Det bliver så godt - og flot!!

 • #3 Stig Kjeldbjerg skrev: 21-01-2015 13:58:40

  Det er et spændende projekt, som jeg støtter.

 • #4 Svend Aage Koch-Christensen skrev: 21-01-2015 21:26:55

  Spændende projekt, som når det er færdig uden tvivl vil få flere til at besøge biografen.

 • #5 Lisbeth Arenfalk skrev: 21-01-2015 22:39:09

  Dette er et rigtig fint projekt, som vil fremtidssikre biograflivet på Midtfyn og give alle de foreningsaktive endnu mere lyst til at lægge frivillige kræfter i driften af Ringe Bio. Det er vigtigt kunne fastholde de kulturelle oplevelser - også udenfor de større byer.
  Med ønsket om støtte til ombygning og renovering af Ringe Bio - Venlig hilsen Lisbeth Arenfalk

 • #6 Janne Rønnemose skrev: 22-01-2015 12:07:39

  Fantastisk projekt. Ringe bio bliver 100 år til næste år og er still going strong, men trænger til en renovering så det indre kommer til at passe med den smukke facade, på den gamle bygning som er den ældste i Danmark bygget som biograf. Ringe Bio er en vigtig del af kulturlivet på Midtfyn men mangler en cafe, for at kunne udbyde flere spændende aktiviteter.

 • #7 Connie Hald skrev: 22-01-2015 18:26:45

  Vi kan ikke undvære vores biograf......

 • #8 Conny Wahl skrev: 22-01-2015 18:43:50

  Ringe Bio er værd at støtte op om - dels fordi det er en af landets ældste biografer og dels fordi det er vigtigt for byen, at der er gode kulturelle tilbud , således man ikke behøver at køre til nærliggende større byer for at se film m.m.

 • #9 Lone Christoffersen skrev: 22-01-2015 21:31:25

  Ringe Bio har stor betydning for både børn, unge, voksne og ældre. Denne ombygning er meget vigtig for at biografen kan overleve.

 • #10 Elin Søndergaard skrev: 23-01-2015 08:16:28

  Ringe bio er efterhånden det eneste sted vi har tilbage i Ringe til at mødes til en hyggelig aften. De unge mennesker skal til Odense eller Svendborg hvis de skal i byen. Jeg ved mange stadig benytter sig af at kunne blive i byen. Og da biografen også viser premiere film, er det med på beatet hvad det angår.
  Håber meget at der kan falde lidt af her til!

 • #11 Hanne Jessen skrev: 23-01-2015 08:40:31

  Rigtig godt projekt. Ringe Bio er en fin, lille lokal biograf som er hurtig til at vise de nyeste film.

 • #12 Gunnar Føns skrev: 25-01-2015 11:30:11

  biografen skal bevares
  I gør et godt stykke arbejde
  God arbejdslyst

 • #13 Henrik Sjøberg Rasmussen skrev: 27-01-2015 16:51:25

  Der er virkelig mange spændende forslag mellem ansøgerne. Men mit hjerte ligger ved Ringe Bio. Jeg har været frivillig dér i et par år, for det er et varmt og rart miljø. Bygningen har så meget stil og atmosfære. Og med ombygningen vil det blive et mere levende sted. Et mødested på Midtfyn

 • #14 Claus Fink Isaksen skrev: 27-01-2015 19:48:18

  Foreningen Ringe Bio har gjort et fantastisk godt arbejde. De har overtaget biografen som en gammel nedslidt biograf og formået at modernisere den og til at give lidt overskud. Dette frivillige arbejde fortjener et tilskud, så biografens fremtid kan sikres. 😊