Nyker Forsamlingshus

I Nyker på Bornholm har den lokale borgerforening - for relativt få midler - skabt nye muligheder for brug af byens forsamlingshus.
Oprindeligt blev forsamlingshuset i Nyker bygget som kombineret gymnastik- og forsamlingshus, og derfor er vinduerne placeret højt i bygningen. Senere blev der bygget en folkeskole i byen med egen gymnastiksal, og lige siden har det været en kilde til undren, at vinduerne i huset sidder så højt i den store sal. 

Som i et almindeligt forsamlingshus er der behov for lokaler, der er lyse og rare at være i, og derfor har en ny, lavtsiddende vinduesrække optimeret forsamlingshusets funktion som byens foretrukne samlingssted. Forsamlingshuset ligger i et område med bevarende lokalplan, og det har været vigtigt for ildsjælene bag projektet, at ændringen er sket med respekt for forsamlingshusets oprindelige arkitektur. 

For relativt få midler er husets brug forbedret, og dermed også grundlaget for den fremtidige drift. Projektet er et godt eksempel på, hvordan man kan tilpasse et historisk forsamlingshus til nye behov, uden at tilsidesætte husets bevaringsværdier.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Rolf Hjemdahl skrev: 05-02-2018 18:54:08

    Dette er et flott tiltak som vil gavne Nyker meget.