Simons Raaling

I Aalbæk i Nordjylland ligger det over 200 år gamle bindingsværkshus Simons Raaling, som siden 1992 er blevet drevet som egnsmuseum og lokalhistorisk arkiv. På baggrund af, at museets eksisterende rammer ikke længere kunne rumme de mange besøgende og den voksende samling af genstande besluttede de i foreningen at bygge en ny udstillingsbygning.

Lokalhistorisk Forening for Raabjerg Sogn har taget initiativ til at bygge en ny udstillingsbygning, der også skulle fungere som samlingssted for Aalbæks beboere og de mange besøgende. Den nye udstillingsbygning er blevet udformet efter traditionelle håndværkstraditioner. Samtidig er de eksisterende bygninger blevet renoveret, og der er etableret tidssvarende personalefaciliteter og et handicaptoilet. 

Udvidelsen af museet tiltrækker i dag flere besøgende fra både lokalområdet og oplandet, og medvirker til at rekruttere nye og friske kræfter, der fremover kan være med til at drive og udvikle stedet. Egnsmuseet skaber mulighed for, at de lokale beboere og områdets turister kan mødes til sociale og kulturelle aktiviteter året rundt.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Niels Danstrup skrev: 11-05-2020 18:30:51

    Bet er spændende at besøge Aalbæk og Egnsmuseet Simons Raaling.
    Hvad betyder Raaling mon? Raaling betyder stuehus, og museet er opbygget over dette hus fra 1700-tallet.
    https://goderejsefiduser.dk/aalbaek-og-egnsmuseet-simons-raalling-2018/